NAJAVA DOGAĐAJA

BEGEJ FEST
Osmo međunarodno takmičenje duvačkih orkestara „Begej fest” održaće se od 21. do 23. juna u Kulturnom centru. Organizatori su Svetska asocijacija za duvačke simfonijske orkestre i ansamble (WASBE) i Gradski duvački orkestar Zrenjanin pod pokroviteljstvom Grada. Takođe su planirani i šesta regionalna konferencija WASBE za centralnu i istočnu Evropu i seminar za dirigente duvačkih orkestara. Takmičiće se sastavi iz Mađarske, Rumunije i Srbije.

FRANCUSKI FILMOVI
U četvrtak, 20. juna, u maloj sali Kulturnog centra prikazuje se film „Lice anđela”, a u sredu i četvrtak, 26. i 27. juna, ostvarenje „Broj jedan”. Početak je u 21 čas, a ulaz je slobodan. U pitanju su projekcije iz Ciklusa novog francuskog filma, koje se organizuju u saradnji sa Francuskim institutom. Više o filmovima na: www.kczr.org

POSTAVKA: REALNOST I NEVIDLJIVA BIĆA
Izložba – „Apsolutno stvarno” Marine Milev biće otvorena u Kulturnom centru u petak, 21. juna, u 19 časova. Autorka navodi da njeni radovi prikazuju realnost sa svojim vidljivim i nevidljivim bićima i kontradiktornostima. Marina Milev je diplomirala na Akademiji likovnih umetnosti u Novom Sadu 2007. Bavi se slikarstvom, ilustracijom i grafičkim dizajnom.

PREDAVANJE U MUZEJU
Branka Babić, autorka izložbe „Zoomorfni ornament u tradicionalnoj kulturi Banata – na primeru zbirke Etnološkog odeljenja Narodnog muzeja Zrenjanin” u sredu, 26. juna, sprovešće posetioce kroz ovu postavku. Ona će govoriti o narodnoj umetnosti kao i o razlozima pojave zoomorfnih motiva na predmetima za svakodnevnu i svečanu upotrebu. Početak predavanja je u 19 časova. Izložba je otvorena do četvrtka, 27. juna.

IZLOŽBA ŠKOLE CRTANJA
U utorak, 25. juna, u Kulturnom centru biće otvorena izložba radova polaznika Škole crtanja i slikanja za decu i odrasle koju vodi Bojana Pisodorov. Izložba se otvara u 19 časova. Škola je namenjena osnovnoškolcima, tinejdžerima i odraslima koji žele da savladaju osnovne elemente crtanja i slikanja.