NAJAVA DOGAĐAJA

FRANCUSKI FILMSKI KARAVAN
U Kulturnom centru u januaru i prve dve nedelje februara 2020. prikazuje se filmski ciklus „Najbolje od francuskog filmskog karavana”. Svake srede i četvrtka u maloj sali od 20 časova mogu se pogledati filmovi novije produkcije. U četvrtak, 30. januara na programu je film „Fatima”, a u sredu, 5. i četvrtak, 6. februara film „Leto”. Ciklus se organizuje u saradnji sa Francuskim institutom u Srbiji. Ulaz je besplatan.

ŠTA ME SNAĐE
U petak, 21. februara od 20 časova u KC-u biće izvedena pozorišna komedija „Šta me snađe” u kojoj igra Anđelka Prpić. Tekst je napisao Nebojša Romčević, a režiju potpisuje Branko Đurić Đuro.
Karte su u prodaji na biletarnici KC-a, svakog radnog dana od 10 do 12 i od 18 do 20 časova. Cena ulaznice je 1000 dinara.

PRATEĆI PROGRAM IZLOŽBE
Predavanje na temu „Značajna područja za ptice u srednjem Banatu” održaće se u salonu Narodnog muzeja u sredu, 5. februara od 19 časova. Predavač je dr Slobodan Puzović, pomoćnik direktora Pokrajinskog zavoda za zaštitu prirode. Kao predstavnik Specijalnog rezervata prirode „Okanj bara” obratiće se Vasika Stefanjesko. Predavanje je prateći program izložbe „Ptice i njihove porodice” koja je otvorena do 14. februara. Ulaz je slobodan.

SAVREMENA GALERIJA
U ponedeljak, 3. februara u 19 časova u salonu Savremene galerije biće otvorena samostalna izložba Miodraga Krkobabića „Beleške iz svakodnevice jednog Nesklada”.

POZORIŠNI REPERTOAR
Lutkarska scena (Velika scena): U subotu, 1. februara, u 11 časova „Ivica i Marica”, braća Grim, drama. i adap. V. Nikolić i S. Petrović/r. S. Petrović.
Dramska scena (scena Todor Manojlović): U četvrtak, 30. januara, u 20 časova „Ona”, J. Đulvezan, M. Milošević i M. Knežević/r. M. Knežević (50. izvođenje).
Velika scena: U petak, 31. januara, u 20 časova „Slobodne žene balkanske”, Lj. Lašić/izrežiralo se samo u zemlji Srbiji.
U subotu, 1. februara, u 20 časova „Gospodin Mokinpot” (izbavljenje iz patnje), P. Vajs/r. Lj. Majera.
Biletarnica pozorišta radi radnim danima i subotom od 10 do 12 i od 18 do 20 časova. Brojevi telefona su: 560-141, 561-135 i 560-136.