ŽENE MIRONOSICE UČESTVOVALE NA MANIFESTACIJI U TEMIŠVARU

Najveći aplauz za „Banaćansko kolo” i „Tamo daleko”

Čast da predstave naš grad na nedavno održanoj manifestaciji „Dani srpske kulture u Temišvaru” imalo je Crkveno pevačko društvo „Žene mironosice”. Poziv da učestvuju u Večeri horske muzike koja se održala u Hramu vaznesenja Gospodnjeg, ili kako ga svi u Temišvaru nazivaju srpska pravoslavna Saborna crkva, dobile su od predsednika Saveza Srba u Rumuniji Ognjana Krstića.
Osim mironosica, na ovoj manifestaciji je učestvovao i dečji hor Srpske gimnazije „Dositej Obradović” iz Temišvara, kao i hor srpske pravoslavne Saborne crkve.
– Nastup smo započele kompozicijama „Blagoslovi duše moja Gospoda” „Carska jektenija”, „Svjati Bože” i „O Vsepjetaja mati”. Potom smo izvele srpsku starogradsku pesmu „Sve dok je tvoga blagog oka”, Mokranjčevu „Drugu rukovet” i staru banatsku izvornu pesmu „Da je višnja k`o trešnja” i „Jedno momče crna oka”. Najveći aplauz čuo se nakon izvođenja pesama „Tamo daleko” i našeg i njihovog „Banaćanskog kola” – prenela je utiske Zorica Kecić, dirigentkinja „Žena mironosica”.

M. Malbaški

Opširnije u štampanom izdanju