NAJAVA DOGAĐAJA

FILM „TIHI“

Dokumentarno-igrani film „Tihi“ (2011), biće prikazan u petak, 6. novembra, u maloj sali Kulturnog centra Zrenjanina, u 20 časova. Scenario i režija Marko Cvejić. Ulaz je besplatan.

„KULTURNI NAPAD“

Koncert studenata Akademije umetnosti iz Novog Sada u okviru programa „Kulturni napad“ biće u baroknoj sali Gradske kuće u petak, 6. novembra, u 20 časova. Otvaranje izložbe je u subotu, 7. novembra, u 19 časova, u holu Kulturnog centra. „Čehovljeve priče“ izvešće u subotu u 20 časova, u velikoj sali, studenti glume u klasi prof. Jasne Đuričić i samostalne stručne saradnice Sanje Ristić Krajnov. Ulaz je besplatan.

TRIBINA

Tribina „Drugi svetski rat u Jugoslaviji“ biće u utorak, 10. novembra, u 19 časova, u maloj sali Kulturnog centra. Predavači su dr Srđan Milošević i Milan Radanović, istoričari. Moderator je Miroslav Samardžić.

KINESKI FILM

U okviru Ciklusa kineskog filma, u saradnji sa Institutom Konfučije u Beogradu, u sredu, 11. i četvrtak, 12. novembra, u 20 časova, u maloj sali Kulturnog centra je projekcija filma „Rađanje legende“ (2015). Ulaz je besplatan.

POZORIŠTE

U Narodnom pozorištu „Toša Jovanović“ u petak, 6. novembra, u 20 časova igra se predstava „Kumovi“, u subotu, 7. novembra, u 10 časova, „Zec, kornjača i kompanija“; u četvrtak, 11. novembra, u 20 časova, na Sceni „Todor Manojlović“ „Imanje i nemanje“.

IZLOŽBA

U Izložbenom salonu Istorijskog arhiva Zrenjanin, u petak, u 18.30 časova, biće otvorena izložba „Otišlo netragom: Izgubljeno graditeljsko nasleđe Zrenjanina“ Filipa Krčmara i Aleksandra Radlovačkog. Organizatori su „Zrenjanin Eksplorativa“ – Zreksplo i Istorijski arhiv Zrenjanin.

PROMOCIJA KNjIGE

Promocija knjige Gavre Vlaškalina „U poslednjem trenutku“, u izdanju „Kairosa“, biće u malom Salonu Narodnog muzeja Zrenjanin, u petak, 6. novembra, u 19 časova. O knjizi će govoriti Franja Petrinović.

KONCERT RUNDEK KARGO TRIJA

Koncert Rundek Kargo Trija i promocija CD „Mostovi“ je 29. novembra, u 22 časa, u Pozorišnom klubu „Zeleno zvono. „Zvono“ je organizator koncerata Darka Rundeka od 2002. godine (prvi put u Zrenjaninu) i pet sledećih. Ulaznice se prodaju u Klubu. Cena je 1000 dinara, prvih 50 karata po 800 dinara, dok se drugih 100 karata po 900 dinara.

„NAJLEPŠI GLAS“

„Bagljaškult “organizuje manifestaciju „Najlepši glas”. Prijave i informacije u MZ „Veljko Vlahović“ do 6. novembra.

KULTURA ŽIVLjENjA

Udruženje Zdrav život u ponedeljak, 9. novembra, od 18 sati, organizuje predavanje „Kako umanjiti osećaj anksioznosti“.
Predavač je dr Darko Stanković.