NAJAVA DOGAĐAJA

DEČJA RADIONICA
U subotu, 17. jula, u okviru dečjeg programa Kulturnog centra održaće se radionica iz oblasti logopedije koju će voditi Dona Podunavac, a na kojoj će najmlađi razvijati kulturu govora i jezičkog izražavanja. U nastavku programa se održavaju još dve: „Persu kuvanje” i „Iron sportski izazov”. Program počinje u 10 časova na Fejsbuk strani Kulturnog centra.

IZLOŽBA
Od 15. do 28. jula u Kulturnom centru biće otvorena izložba Jovana Blata „Drvo života”, koja predstavlja 12 autentičnih skulptorskih radova. Otvaranje je u četvrtak, 15. jula u 19 časova. Razgovor sa autorom se može pratiti i na Fejsbuk strani KC-a.

FILMSKA TURNEJA
„Beldoks Eho” naziv je turneje festivala dokumentarnog filma „Beldoks” koja će se organizovati i u Kulturnom centru od 14. jula do 5. avgusta. Osam filmskih ostvarenja iz 2020. godine prikazivaće se u velikoj sali svake srede i četvrtka od 20 sati. Ulaz je besplatan. U četvrtak, 15. jula, na programu je belgijski film „Viktorija”, a u sredu, 21. jula, ukrajinsko-litvanski film „Zemlja je plava kao pomorandža”. Više o filmovima na www.kczr.org

BANATSKA BAJKA
U četvrtak, 15. jula, u 18 časova je dečja radionica „Čitanjac greškaonica” i crtanje sa Tatjanom Toškov, u 19 časova je sportska radionica realni aekido i karate Protić i „Persu kuvanje”. U 21 čas je projekcija filma „Super junak Samasam”. U petak, 16. jula, u 20 časova je muzički program Milice Dosković, vokalne solistkinje sa gostima. Narednog dana, 17. jula, u 20 sati nastupaju „Bid bend” Gagić i prijatelji. U nedelju, 18. jula, na programu u 21.30 je projekcija filma „Izuzetno putovanje jednog fakira” (komedija). Ivica Petrov i Đorđe Damjan „Muzika svih generacija” nastupaju u ponedeljak, 19. jula, u 20 časova, dok se u utorak, 20. jula, predstavlja Dragan Lončarević, vinar i vinogradar iz Pančeva i duo „Hend mejd” (Hand made) . U sredu, 21. jula, u 20 časova je promocija knjige „Sve po spisku – neki drugi put” i obeležavanje 25 godina rada Maje Pandurov. Svoje nove knjige promovisaće i gosti Miloš Galetin iz Novog Bečeja („Kada osetiš leto”) i Bojan Miloradović iz Jagodine („Akordima svetlosti”). U 22 sata je pozorišna predstava „Muško ženski razgovori” po tekstu Duška Radovića – veliki teatar Jagodina.

KUSTOSKA VOĐENJA
U okviru postavke „Pod sjajem zvezda – Izložba fotografija Brajana Rašića”, koja je aktuelna u Narodnom muzeju, 22. i 29. jula sa početkom u 20 časova biće organizovana kustoska vođenja kroz izložbu. Govoriće Ivana Arađan, istoričarka umetnosti.