NAJAVA DOGAĐAJA

DEČJA RADIONICA
U subotu, 24. jula, na programu je likovna radionica Udruženja „Kolorino stvaralaštvo”, koju će voditi Sanela Dunđerski. U nastavku programa održaće se još dve: „Persu kuvanje” i „Iron sportski izazov”. Početak je u 10 časova na Fejsbuk strani KC-a.

SKULPTURA I CRTEŽ
Postavka „Skulptura i crtež” Dejana Trivunca, prošlogodišnjeg dobitnika prve nagrade 15. Međunarodnog likovnog konkursa „30X30”, koji raspisuje Kulturni centar u saradnji sa autorom projekta mr Milutinom Mićićem, biće otvorena u petak, 23. jula, u malom salonu Narodnog muzeja, sa kojim KC organizuje izložbu. Otvaranje je u 19 časova.

IZLOŽBA
U saradnji sa Ambasadom Meksika u Srbiji, u Kulturnom centru od 29. jula do 11. avgusta organizuje se izložba „Naša prava na našim rečima”. Cilj je širenje znanja o ljudskim pravima koja su podjednaka i važe za sve bez obzira na poreklo, nacionalnu i rasnu pripadnost. Otvaranje je u četvrtak, 29. jula, u 19 časova, a moći će da se prati i na Fejsbuk strani KC-a.

FILMSKA TURNEJA
„Beldoks Eho” naziv je turneje festivala dokumentarnog filma „Beldoks” koja se organizuje u Kulturnom centru od 14. jula do 5. avgusta. Filmovi se prikazuju svake srede i četvrtka. Ulaz je besplatan. U četvrtak, 22. jula, na programu je češki film „Udarna vest”, a u sredu, 28. jula, prikazuje se meksičko-švajcarski film „Radijska tišina”. U četvrtak, 29. jula, na repertoaru je britanski film „Za Samu” . Više o filmovima na www.kczr.org

BANATSKA BAJKA
U četvrtak, 22. jula, u 18 časova počinje logopedska radionica, od 19 časova su animacije za decu i „Persu kuvanje”. U 21 čas prikazuje se film „Kućni patuljci”. U petak, 23. jula, u 20 časova nastupaju „Bid bend” Gagić i prijatelji. U nedelju, 25. jula, od 18.30 je Slobodan Vlajić, književnik i psiholog, a u 20 časova na programu je „Veče smeha i šaljivih dosetki”. U 21.30 je projekcija filma „Pod pretnjom”. Ivica Petrov i Đorđe Damjan „Muzika svih generacija” nastupaju u ponedeljak, 26. jula, u 20 časova. Narednog dana predstavlja se vinarija Slobodana Ilića iz Crepaje uz duo „Hend mejd”. U sredu, 28. jula, u 20 časova Udruženje književna omladina Srbije iz Beograda obeležava 50 godina rada i sećanje na književnika Bogdana Bogdiju Kukolja iz Žitišta. Zatim će se prerdstaviti i Književni klub „Duško Trifunović” iz Kikinde i Književni klub „Branko Radičević” iz Žitišta i prijatelji. U okviru programa sledi izložba radova naivnog slikarstva Zuzane Holubekove iz Kovačice.