NOVI ROK: Prijavljivanje za besplatne informatičke obuke do 1. septembra

Nacionalna služba za zapošljavanje obaveštava zainteresovane da je pomeren rok za prijavljivanje nezaposlenih za pohađanje besplatnih specijalističkih obuka iz oblasti informaciono-komunikacionih tehnologija. Svi zainteresovani koji se nalaze na evidenciji NSZ, mogu da se prijave najkasnije do 1. septembra ove godine, dok je novi termin za početak ovih obuka pomeren na 13. septembar.

Na osnovu Sporazuma o saradnji sa Ministarstvom za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja i Ministarstvom prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, Nacionalna služba za zapošljavanje poziva nezaposlena lica da se prijave za pohađanje specijalističkih obuka iz oblasti informaciono- komunikacionih tehnologija. Obuke za zanimanja Software Developer, Data Analyst, IT Administrator i AI Practitioner, organizovaće kompanija ,,Semos education“ kao podršku Globalnoj inicijativi za sticanje digitalnih veština kompanije Microsoft (GSI).

Obuka je besplatna za nezaposlene sa evidencije NSZ, koja se za nju prijave. Jedini uslov je poznavanje engleskog jezika, a prijavljivanje kandidata će se obavljati preko internet sajta: gsi.algoritam.org.

M.B.

Foto: pixabay.com