NAJAVA DOGAĐAJA

DEČJA RADIONICA
U subotu, 14. maja, u okviru dečjeg programa Kulturnog centra biće održana radionica Škole računara „Nimiko”. Program počinje u 10 časova na Fejsbuk strani KC-a.

FILMSKI PROGRAM
U saradnji sa Francuskim institutom u Srbiji u Kulturnom centru u toku maja prikazuje se filmski ciklus „Doba sazrevanja” (L’âge de raison). U sredu, 18. maja, na programu je film „Plivaj ili potoni”, dok se u četvrtak, 19. maja, prikazuje ostvarenje „Meteoriti”. Projekcije počinju u 20 časova u velikoj sali. Ulaz je besplatan.

NASTUP KUD-A „ĐERĐEF”
U nedelju, 15. maja, održaće se godišnji koncert Centra za očuvanje tradicionalne kulture „Đerđef” u velikoj sali Kulturnog centra. Početak je u 18.30 časova. Cena ulaznice je 300 dinara.

POSTAVKA
U okviru programa vizuelnih umetnosti Kulturni centar organizuje izložbu likovnog umetnika Petra Šušulića „On The Beach”. Publici se predstavlja dvadesetak slika urađenih u kombinovanoj tehnici na kojima se nalaze pejzaži naseljenih obala, morski motivi i duhovno akcentovani tabui. Šušalićeva likovna ostvarenja biće na uvidu do 31. maja. Otvaranje izložbe je u četvrtak, 19. maja, u 19 časova. Program se može pratiti i na Fejsbuk strani KC-a. Više o autoru na www.kczr.org

PROMOCIJA KNJIGE
U četvrtak, 19. maja, u maloj sali Kulturnog centra sa početkom u 19 časova biće održana promocija knjige Dejana Pavlice „Kada je najslađe idi kući”.

IZLOŽBA NA BAGLJAŠU
Međunarodna izložba likovnih dela na pergamentu pod nazivom „Let” biće otvorena u Mesnoj zajednici „Veljko Vlahović” na Bagljašu u četvrtak, 12. maja. Početak je u 19 časova. Biće predstavljeno 76 umetnika iz zemlje i inostranstva. Reč je o autorskom projektu mr Leposave Milošević Sibinović pod nazivom „Pergament koncertina”. Kustoskinja izložbe je Jasmina Tutorov, muzejska savetnica.

PEJZAŽI, AKTOVI…
Akademski slikar Branislav Gibauer organizuje 11. samostalnu izložbu u ponedeljak, 23. maja, u dvorištu svoje kuće (Sarajlijina ulica broj 6). Otvaranje je u 19 časova.
Biće izloženo 65 slika iz tri tematska ciklusa: pejzaži, delovi tela i aktovi. Gibauer je rođen 1948. godine u Zrenjaninu. Diplomirao je na slikarskom odseku Akademije umetnosti u Novom Sadu 1983. Bavio se pedagoškim radom.