NAJAVA DOGAĐAJA

Godišnja izložba Foto-kluba CD 13
U toku je osma godišnja izložba Foto-kluba „CD13” – „Zrenjaninska fotografska scena” u Kulturnom centru. Izložba se organizuje sa namerom da prezentuje radove zrenjaninskih fotografa koji su nastali prethodne dve godine. Ovome je prethodio konkurs na koji je pristigla 261 fotografija od 37 autora. Tema konkursa je bila slobodna. U izložbenom salonu KC do 15. decembra publika može da vidi 71 fotografiju, koju je tročlani žiri selektovao.

Onlajn dečje radionice
U subotu, 5. decembra, u okviru onlajn dečjeg programa Kulturnog centra održaće se tri radionice: „Da bi bio jak, budi majstor u govoru jer čovekova snaga je u jeziku, a govor je jači od svake borbe” (radionica posvećena asertivnoj komunikaciji – komunikativnim veštinama), Persu kutak za zdravi trenutak i „Iron” sportski izazov.
Program počinje u 10 časova na FB stranici Kulturnog centra.

Slobodna tema 2020
Kulturni centar i IP medija023 u saradnji sa Turističkom organizacijom grada Zrenjanina raspisali su konkurs „Slobodna tema 2020” za neobjavljene pesme i priče. Konkurs je otvoren do 31. decembra. Radovi se šalju na imejl kczr@kczr.org, a najuspešnije učesnike očekuju nagrade. Sve potrebne informacije pogledajte na www.kczr.org

Likovni konkurs
U Kulturnom centru završeno je žiriranje radova likovnog konkursa „30h30”. Na ovogodišnji konkurs prijavilo se 194 autora iz Srbije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Makedonije i Slovenije. Žiri je odabrao 150 radova koji će biti predstavljeni publici na ovogodišnjem salonu i dodelio tri nagrade koje će biti saopštene na otvaranju izložbe 17. decembra. Na sajtu Kulturnog centra mogu se pogledati imena učesnika, www.kczr.org

Slika 2020
Ovogodišnji 65. saziv Umetničke kolonije Ečka pod nazivom „Slika 2020” održaće se od 7. do 31. decembra u Savremenoj galeriji. Učesnici su Milica Dukić, Maja Rakočević-Cvijanov, Ivana Smiljanić, Marko Crnobrnja i Adrienn Ujhazi. Selektor i kustos projekta je Sunčica Lambić-Fenjčev. Svojim radovima, svaki od umetnika – učesnika ovogodišnje Kolonije, dao je, iz svog ugla, lično gledište na ovaj susret, fragmente, koji će prožeti međusobno i sklopljeni u jednu celinu na izložbi dati sliku ovogodišnjeg 65. saziva Umetničke kolonije Ečka, ujedno reflektujući i sliku današnjeg društva u uslovima pandemije.