NAJAVE DOGAĐAJA

ZRENjANIN U BEOGRADU
Medija centar „Odbrana”, u saradnji sa Savremenom galerijom Zrenjanin, realizuje izložbu „Pejzaž, od sredine 20. do početka 21. veka, od idile do apokalipse, iz zbirke Savremene galerije Zrenjanin”, koja je otvorena u Velikoj galeriji Doma Vojske Srbije 24. marta. Posetioci mogu da je vide do 28. aprila.

„METEORI”
Promocija knjige „Meteori” Aleksandra Ace Đerića biće održana u petak, 25. marta, u Kafeu Kulturnog centra, u 20 časova. Osim autora, govoriće Bogomir Mijatović i Mića Janković Fleš.

PREDAVANjE
Primarijus dr med. Boro M. Vujasin održaće predavanje
„Put ozdravljenja – primeri”,
u subotu, 26. marta, u 18 časova,
u maloj sali Kulturnog centra.

TRIBINA
Tribina „Savremena italijanska levica” je u maloj sali Kulturnog centra, u utorak, 29. marta, u 19 časova. Uvodničar je dr Radivoje Jovović, politikolog. Moderator je Miroslav Samardžić.

FILM
U okviru ciklusa „Ljudskost”, u saradnji sa Francuskim institutom za kulturu u Srbiji, u sredu, 30. i četvrtak, 31. marta, u 20 časova, u maloj sali Kulturnog centra, biće prikazan francuski film „Vrelina” (2015).
Režija Rafael Žakulo.
Ulaz je besplatan.

REPERTOAR POZORIŠTA
U Narodnom pozorištu „Toša Jovanović” je u petak, 25. marta, predstava „Vlast”, u subotu, 26, „Čovek je čovek” (2. epizoda), u nedelju, 27. premijera dokumentarnog filma „Maestro Jurij Rakitin”. U sredu, 30. marta, na repertoaru je „Don Žuan” a u četvrtak, 31. „Leda”. Sve počinju u 20 časova. Na Sceni „Todor Manojlović”, u četvrtak, 24. marta, Jovica Jašin igra monodramu „Paorska groznica”. Na Lutkarskoj sceni je u subotu, 26. marta, u 10 časova, „Ivica i Marica”

O POLjOPIVREDI
Tribina „Posledice privatizacije u poljoprivredi Srbije” biće održana u petak, 25. marta, u 19 časova, u Sali KUD Petefi, u 19 sati. Organizator je Zrenjaninski socijalni forum. Uvodničar je Milenko Srećković, publicista, osnivač Pokreta za slobodu.
PREDSTAVA O ĐINĐIĆU”
Predstava „Ubiti Zorana Đinđića” biće odigrana u Narodnom pozorištu „Toša Jovanović” u ponedeljak, 28. marta, u 20 časova. Ulaznica je 400 dinara.

„ORTODOX CELTS”
U Pozorišnom klubu „Zeleno zvono” u subotu, 26. marta, biće koncert benda „Orthodox Celts”. Prethodni koncert u Zrenjaninu, a prvi izvan Beograda, ovaj bend je imao 1994. godine. Sledeće subote, 2. aprila, u „Zvonu” je GIFT bend spektakl!

„LAUDONOVA REGIMENTA”
Promocija knjige Filipa Krčmara „Laudonova regimenta” – Istorija 29. carskog i kraljevskog pešadijskog puka „Baron fon Laudon” biće održana u baroknoj sali Gradske kuće sledećeg petka, 1. aprila, u 19 časova. Osim autora, govoriće dr Milan Micić, pomoćnik pokrajinskog sekretara za kulturu i javno informisanje i prof. dr Branko Bešlin, potpredsednik Matice srpske, redovni profesor Katedre za istoriju Filozofskog fakulteta u Novom Sadu. Sviraće Gudački kvartet „Panonija”.

KULTURA ŽIVLjENjA
„Zdrav život” organizuje predavanje „Depresija – oduzeto pripadanje”, u ponedeljak, 28. marta, u 18 sati, u Makedonskoj 11. Predavač je dr Darko Stanković.