NAJAVE DOGAĐAJA

FILMOVI SA „BELDOKSA”
Austrijski dokumentarac „Dobrodošli u Sodomu” prikazuje se u četvrtak, 4. jula, u maloj sali Kulturnog centra, u 21 čas. Naredne srede i četvrtka, 10. i 11. jula, na repertoaru je film „Ptica na žici: Leonard Koen”. Reč je o turneji festivala dokumentarnog filma „Beldoks”. Projekcije će biti u julu, svake srede i četvrtka, a ulaz je slobodan.

IZLOŽBA U MUZEJU
Postavka „Srebrni novac rimskih imperatora od I do III veka iz numizmatičke zbirke Narodnog muzeja Zrenjanin” otvorena je u ovoj ustanovi do 1. avgusta. Autor izložbe je Aleksandar Šalamon, kustos-arheolog Narodnog muzeja.

POSTAVKA: SLIKE IZ SVAKODNEVNOG ŽIVOTA
Izložba grafika likovnog umetnika Matije Rajkovića biće otvorena u Kulturnom centru u petak, 5. jula, u 19 časova. U pitanju su digitalne grafike nastale od fotografija koje prikazuju tragove grafita i plakata, pisanja i lepljenja, korozije i protoka vremena na metalnim površinama ograda gradilišta. Različite teksture postale su izvor inspiracije za seriju radova na teme iz svakodnevnog života. Matija Rajković je diplomirao na slikarskom odseku Akademije umetnosti u Novom Sadu, a postdiplomske studije završio je na Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu. Do sada je imao 33 samostalne i 120 grupnih izložbi.

„BANATSKA BAJKA”: PREDSTAVA
Gostujuća monodrama kabaretskog tipa biće odigrana u sredu, 10. jula, u okviru manifestacije „Banatska bajka” u gradskoj bašti. Početak je u 21.30 časova. Predstava je rađena po tekstovima Duška Radovića na temu muško-ženskih odnosa, a režirala ju je i u njoj glumi Jelica Brestovac. Ulaz je slobodan.

„BANATSKA BAJKA”: DEČJA PREDSTAVA
Komad „Pipi Duga Čarapa”, rađen za decu uzrasta od 3 do 12 godina, biće izveden u okviru programa „Banatske bajke” u četvrtak, 11. jula, u gradskoj bašti. Početak je u 19 časova. Režiju potpisuje Cvetin Aničić, a glavnu ulogu igra Jelica Brestovac. Ulaz je slobodan.