NAJAVE DOGAĐAJA

POSLEDNJA PROJEKCIJA SA „BELDOKSA”
Dokumentarac „Nek mi je Bog u pomoći” prikazuje se u četvrtak, 1. avgusta, u maloj sali Kulturnog centra, u 21 čas. Time se završava turneja festivala dokumentarnog filma „Beldoks”. Ulaz je slobodan.

„LETO NA FILMU”
Za sve ljubitelje sedme umetnosti svake srede i četvrtka u toku avgusta u Kulturnom centru prikazuju se filmovi iz ciklusa „Leto na filmu”. Projekcije će biti u maloj sali od 21 čas, a ulaz je slobodan. U sredu i četvrtak, 7. i 8. avgusta, na programu je mjuzikl „Letnja predstava” iz 1950. godine sa Džudi Garland u glavnoj ulozi.

IZLOŽBA „30×30”
Izložba skulptorskih radova Milutina Krstonića, dobitnika prve nagrade Međunarodnog likovnog konkursa „30h30” za 2018. godinu, biće otvorena u ponedeljak, 5. avgusta, u malom salonu Narodnog muzeja. Ovaj konkurs raspisuje Kulturni centar u saradnji sa autorom projekta mr Milutinom Mićićem. Otvaranje je u 19 časova. Autor će na izložbi predstaviti 15 radova koji su nastali prošle i ove godine, delom na master akademskim studijama na Fakultetu primenjenih umetnosti u Beogradu, a delom u ateljeu.

FOTOGRAFIJE: ŽIVOT ULICE
Izložba „Ulična fotografija” zrenjaninskog Foto-kluba „CD 13” biće otvorena u utorak, 6. avgusta, u 19 časova, u velikom salonu Kulturnog centra. Izložba je nastala kao rezultat interesovanja članova Kluba ne temu: Život ulice. Biće izloženo 36 fotografija.

UMETNICI IZ LAZAREVA
Izložba radova osam slikara amatera iz Lazareva biće otvorena u petak, 2. avgusta, u 19 časova, u malom salonu Kulturnog centra. Dela su urađena u različitim tehnikama – od grafika do ulja na platnu. Lazarevački slikari predstaviće svoje radove u organizaciji Udruženja „Veliko srce”, Saveta Mesne zajednice Lazarevo i zrenjaninskog Kulturnog centra.

„BANATSKA BAJKA”: FILMOVI
Ruski animirani dečji film „Ko se boji vuka još 2” prikazuje se u četvrtak, 1. avgusta, od 21 čas. Film je sinhronizovan na srpski jezik. U ponedeljak, 5. avgusta, od 21 časa na programu je španski film „Pleši kako mama kaže”.