NAJAVE DOGAĐAJA

„LETO NA FILMU”
Za sve ljubitelje sedme umetnosti svake srede i četvrtka u toku avgusta u Kulturnom centru prikazuju se filmovi iz ciklusa „Leto na filmu”. Projekcije će biti u maloj sali od 21 čas, a ulaz je slobodan. U četvrtak, 8. avgusta, na programu je mjuzikl „Letnja predstava” iz 1950. godine sa Džudi Garland u glavnoj ulozi.
Projekcije filma „Dugo toplo leto” iz 1958. u kojem igraju Pol Njumen i Orson Vels zakazane su za 14. i 15. avgust.

„BANATSKA BAJKA”
U četvrtak, 8. avgusta, u okviru dečjeg programa manifestacije „Banatska bajka” u gradskoj bašti od 18 časova održaće se radionica „Sovica mudrica” („Put u Meksiko”) a od 19 radionica Dečjeg odeljenja Gradske narodne biblioteke „Žarko Zrenjanin”. Od 21 čas na programu je francuski dečji animirani film „Mali princ” sinhronizovan na srpski jezik. U petak, 9. avgusta, od 20 časova nastupaju melenački tamburaši „Džo i drugari” a u subotu, 10. avgusta, od 20 časova, u okviru večeri evergrin muzike predstaviće se „Bid Bend”. U nedelju, 11. avgusta, u 18.30 zakazana je „Oriflejm” promocija, a od 20 časova predstavlja se Nindžicu klub – „Majstor senke”. U ponedeljak, 12. avgusta, od 18.30 publika će imati priliku da se upozna sa japanskom tehnikom lečenja Reiki u koju će ih uputiti Igor Kekenj – shihan majstor učitelj. Od 20 časova nastupa vokalna solistkinja Milica Dosković, a od 21.30 časova prikazuje se španski film: „Kako se rešiti zeta”.
U utorak, 13. avgusta, od 20 časova je vinsko veče na kojoj se predstavlja Udruženje vinogradara Taraš uz muzički program dua „Joca i Brana”, dok će u sredu, 14. avgusta, od 20 sati nastupiti pesnici iz Novog Bečeja – Miloš Galetin i Slavica Majin. Iste večeri organizuje se i druženje žena iz udruženja „Sva lepota sveta”.
Svi programi „Banatske bajke” su besplatni.

OTVARANJE IZLOŽBE „SEĆANJA”
U petak, 16. avgusta, u Malom salonu Narodnog muzeja Zrenjanin sa početkom u 13 časova, povodom obeležavanja 78 godina od deportacije i stradanja zrenjaninskih Jevreja u Drugom svetskom ratu, svečano će biti otvorena izložba pod nazivom „Sećanja”. Autorka izložbe je Biljana Dimkić Krčmar, kustos-istoričar umetnosti. Izložba se realizuje u saradnji sa Jevrejskom opštinom Zrenjanin i Savezom jevrejskih opština Srbije. Ulaz je slobodan.