IZLOŽBA OSMORO SLIKARA AMATERA IZ LAZAREVA U KULTURNOM CENTRU ZRENJANINA PRIVUKLA VELIKI BROJ POSETILACA

Slikarska kolonija – velika želja za budućnost

Na lazarevačkoj amaterskoj umetničkoj sceni, koja je vrlo dinamična, stvaraju meštani svih generacija, od đaka, studenata, zaposlenih do penzionera.
Udruženje žena ,,Veliko srce” i Savet Mesne zajednice Lazareva omogućili su im da prikažu svoje crteže koje rade kad god za to nađu slobodnog vremena. Izložba je otvorena u petak, 2. avgusta, u Kulturnom centru, i biće dostupna do 15. u mesecu.
U okviru izložbe predstavljeno je trideset radova, osmoro autora, dok u ovom mestu trenutno stvara njih deset. Više o aktivnostima govorila je Milanka Furtula, predsednica Udruženja žena ,,Veliko srce”.
– Izložba koja je pred Zrenjanincima bila je postavljena u Domu kulture u Lazarevu tokom ovogodišnje manifestacije ,,Noći muzeja”, održane u maju. Namera nam je da u bliskoj budućnosti pokrenemo slikarsku koloniju. Zamišljeno je da na prvoj koloniji učestvuju lokalni slikari-amateri, a da se u narednim godinama učešće širi pozivanjem slikara iz drugih mesta, sa željom za međusobnom razmenom iskustava i druženjem – naglasila je Furtula i dodala da je Udruženje prošle godine održalo četrdeset radionica sa decom (ukrašavanje predmeta dekupaž tehnikom, vez, kaligrafija, izrada slika od semenja, origami).
M. Malbaški

Opširnije u štampanom izdanju