NAJAVE DOGAĐAJA

KVIZ
Supersu kviz koji je počeo prošlog petka, 1. aprila, nastavlja se u Kulturnom centru u petak, 8. a zatim 15. i 22. Počinje u 17 časova i otvoren je za javnost. Učestvuju 23 ekipe iz 16 škola.

KONCERT
U Kafeu Kulturnog centra Zrenjanina je u subotu, 9. aprila, od 22 sata, koncert na kom će nastupiti: Trash Union – Zrenjanin, Downstroy – Kikinda i Infidel – Sombor. Ulaz je 100 dinara.

TRIBINA
U maloj sali Kulturnog centra, u ponedeljak, 19. aprila, u 19 časova, biće tribina „Banat u revoluciji 1848-1849”. Uvodničar je Petar Jakšić, istoričar. Moderator je Miroslav Samardžić.

BILjA KRSTIĆ I BISTRIK
Koncert Biljane Krstić i orkestra Bistrik biće održan u subotu, 16. aprila, u 20 časova, u Kulturnom centru. Repertoar je spoj tradicionalne muzike i savremenih aranžmana, aranžerskog postupka. Biljana sledi svoje najdublje afinitete i već godinama prikuplja autentične audio i notne zapise izvorne muzike sa Kosova, južne Srbije, Vlaške oblasti, Makedonije, Rumunije, Bugarske, Mađarske i Grčke… Karte se prodaju svakog radnog dana i subotom, od 10 do 12 i od 18 do 20 časova. Cena je 600, a za organizovane posete 500 din.

KABARE
Zijah A. Sokolović gostuje sa kabareom „Međuigre 0 -24”, u ponedeljak, 11. aprila, u 20 časova u Kulturnom centru
U ulozi je izvođača, reditelja i dramaturga. Na književno satirični način komentariše političke događaje, kao i fudbal, doktore, televiziju, medije, muško-ženske odnose… Karte se prodaju svakog radnog dana i subotom, od 10 do 12č i od 18 do 20 časova. Cena je 500 dinara, za organizovane posete 400, a za đake i penzionere 250.

RUSKI FILM
U okviru filmskog ciklusa „Ruske drame” u sredu, 13. i četvrtak, 14. aprila u maloj sali Kulturnog centra, od 20 časova, biće prikazan film „Uskoro će proleće”. Režija Vera Storoževa Mihajlova. Ulaz je besplatan.
„PROKLETSTVO NEDUŽNIH”
Promocija četvrte knjige zrenjaninske spisateljice Biljane Dimitrijević, „Prokletstvo nedužnih”, čiji su suizdavači Biblioteka „Branko Radičević” i „Sitoprint” u Žitištu, biće u petak, 8. aprila, u 18 časova, u baroknoj sali Gradske kuće. Osim autora, govoriće Dragana Šojić, direktorka „Sitoprinta”, književnik Zoran Slavić, recenzent, mr Branka Jajić, profesor jugoslovenske i svetske književnosti i Milorad Martinov, urednik – voditelj. Učestvovaće i pevači i orkestar Kluba za stara lica.

REPERTOAR POZORIŠTA
Na Dramskoj sceni Narodnog pozorišta „Toša Jovanović”, u četvrtrak, 7. aprila, u 20 časova, gostuje predstava „Julije Cezar”, prema drami Viljema Šekspira, u režiji Kokana Mladenovića – koprodukcija Grada Teatra Budva, Centra za kulturu Svilajnac i Narodnog pozorišta Sombor. U petak, 8. aprila, u 20 časova, na repertoaru je predstava „Realisti”. U sredu, 13. aprila, u 20 časova, gostuje duodrama „Derviš i smrt”, prema istoimenom romanu Meše Selimovića, u režiji Ljiljane Ivanović. Igraju Danijel Kovačević – Ahmed Nurudin i Nusmir Muharemović – Mula Jusuf. Na Lutkarskoj sceni je u subotu, 9. aprila, u 10 časova, „Plavi Petar”.

KNjIGA O MILUNKI SAVIĆ
U Mesnoj zajednici „Veljko Vlahović”, u ponedeljak, 11. aprila, u 19 časova, biće promocija knjige o Milunki Savić. Organizatori su „Bagljaškult”i Udruženja ratnih dobrovoljaca 1912-1918 i njihovih poštovalaca.

„OSMI DAN”
U Pozorišnom klubu „Zeleno zvono” u petak, 8. aprila, gostuje popularni novosadski bend „Osmi dan”, drugi put ove godine. Ulaz je 200 dinara. U subotu, 9. aprila, biće proslavljen 3. rođendan hip hop – r&b žurka. Karte su u pretprodaji 150 dinara, a na ulazu 200.

KULTURA ŽIVLjENjA
„Meditacija u pokretu”, naziv je predavanja koje organizuje udruženje „Zdrav život” u ponedeljak, 11. aprila, u 18 časova, u Makedonskoj 11. Predavač je Ivana Bojanić.