U NARODNOM MUZEJU ZRENjANIN NAKON REKONSTRUKCIJE

Mudrim ulaganjem do novog sjaja legata Likovne zbirke
Zahvaljujući znanju, kvalitetnim projektima i finasijskoj podršci nadležnih, Narodni muzej Zrenjanin postaje mesto gde se, prema svaremenim standardima, čuvaju vredni legati i stvara prijatno mesto za posetioce. Tako su u ambijentu rekonstruisane stalne postavke prošlog četvrtka, 31. marta, svečano otvorene prostorije u kojima su predstavljeni legati Likovne zbirke. Gosti na otvaranju su bili pomoćnica ministra kulture i informisanja Republike Srbije Aleksandra Fulgosi i članica Gradskog veća Dubravka Bengin, kao i brojni posetioci koje je uprava Muzeja pozvala i putem društvenih mreža.
Ustanova koje je nedavno proglašena za najbolju u Srbiji, ove godine slavi nekoliko jubileja – podseća direktor Vidak Vuković.
– Muzej obeležava 110 godina od osnivanja, 105 godina od kada je otvorena za javnost i 50 godina od kako se nalazi u današnjem prostoru – informisao je Vuković. – Završavamo i postavku Legata porodice Varadi a onda počinje uređenje Atrijuma, prostora u kojem su nakada bila kulturna događanja…
Likovna zbirka je rekonstruisana poslednje tri godine.
Branka Jajić

Opširnije u štampanom izdanju