NAJAVE DOGAĐAJA

IZLOŽBA
Izložba radova egipatskog grafičara Mohameda Zakaria Soltana „Digital Pharaoh” Edition „2” biće otvorena u petak, 8. jula u 19 časova u Kulturnom centru Zrenjanina. Autor je završio Fakultet likovne umetnosti na Helvan Univerzitetu u Egiptu na odseku grafike i doktorirao na Fakultetu primenjenih umetnosti. Učestvovao je na više od 40 izložbi u Egiptu i na više od 50 međunarodnih… Dobitnik je brojnih nagrada.

FILM
U okviru Francuskog filmskog karavana u Kulturnom centru se emitije ciklus filmskih komedija – u sredu, 13. i četvrtak, 14. jula, u maloj sali, od 21 čas je „Vikendi”. Režija An Vilasek. Zabranjen je za mlađe od 12 godina. Ciklus se realizuje u saradnji sa Francuskim institutom u Srbiji. Ulaz je slobodan.

AUKCIJA SLIKA
Udruženje Srba iz Hercegovine u Vojvodini organizuje, već 14. put dolazak dece iz Trebinja u Zrenjanin koja su na evidenciji Centra za socijalni rad. U Mesnoj zajednici „Veljko Vlahović”, u ponedeljak, 11. jula, u 19 časova, biće organizovana aukcija slika eminentnih autora čiji je prihod namenjen ovoj deci.

KORZO FEST
I ovog vikenda, u četvrtak, petak i subotu, 7, 8, i 9. juna, biće nekoliko izuzetnih kulturnih događaja, u sklopu „Korzo festa”.
U četvrtak, u 20 časova, u okviru programa „Sećanja”, veče je poezije, na platou ispred Gradske narodne biblioteke „Žarko Zrenjanin”, posvećeno je velikom srpskom i jugoslovenskom pesniku Dušku Trifunoviću, povodom desetogodišnjice smrti.
Učestvovaće književnik Pero Zubac, dugogodišnji prijatelj Duška Trifunovića, Branko Pražić pevaće hitove „Bjelog dugmeta”, prema pesnikovom tekstu a glumac Milan Tubić govoriće stihove.
Na platou ispred „Njujorkera”, u četvrtak, u 19 časova, na programu je Maštalište – radionica za decu, u petak, u 19.45, predstava „Čeda gluperda i učiteljica Dragica” (M. Vuković i Z. Gojković) i u subotu, 9. jula, u 20.30 grupa „Ti ri ri ri”.
Grupa „Jovica i prijatelji” je u petak, u 20.30 časova ispred Vodotornja.
El Grito Flamenco – muzika i plesovi je 9. jula u 20.30 časova.
Likovna škola Viorela Flore je sva tri dana od 19 časova.

B. J.