najave događaja

IZLOŽBA
Postavka radova Aleksandra Stanojevića „Metamorfoza portreta” u izložbenom je salonu Kulturnog centra Zrenjanin do 1. septembra. Aleksandar Stanojević rođen je u Paraćinu 1992. godine. Živi i studira u Novom Sadu na Akademiji umetnosti – odseku za slikarstvo u klasi prof. Bosiljka Zirojevića. Izlagao je na samostalnim i grupnim izložbama.

ZRENjANIN ZOVE 5
Tradicionalna godišnja rok svirka „Zrenjanin zove” biće održana po peti put u petak i subotu, 26. i 27. avgusta na letnjoj sceni – Amfiteatru Kulturnog centra. U petak sviraju zrenjaninski bendovi Yuma, Mist i Garlic i bend iz Beograda „Zarđali ekser” a u subotu Mr. Fuzz, „Neke face” i „Sukob interesa” iz Zrenjanina i beogradski bend „E-Play”. Koncerti počinju u 21 sat. Pokrovitelj je Grad Zrenjanin. Ulaz je besplatan.

FILM
U sredu, 31. avgusta i četvrtak, 1. septembra, u maloj sali Kulturnog centra od 21 sat u okviru Ciklusa klasika – Gangsterski film biće emitovan film „Point Blank” (SAD). Režija John Boorman. Igraju Lee Marvin, Angie Dickinson… Legendarni kultni film kombinuje američku i evropsku filmsku naraciju. Ulaz je besplatan.

„TRI OBJEKTIVA”
Putujuća fotografska izložba „Tri objektiva” – Tomislava Peterneka, Gorana Kukića i Igora Mandića, biće otvorena u petak, 2. septembra u 19 časova u izložbenom salonu Kulturnog centra Zrenjanina. Biće izloženo 60 fotografija: www.3objektiva.com

SLIKE I IKONE
U Galeriji Duhovnog centra „Prepodobni Rafailo Banatski” istoimeni Umetnički atelje koji vodi akademski slikar Aleksandar Kačar, izložiće slike i ikone. Otvaranje izložbe je u subotu, 27. avgusta, u 20 časova. U postavci je 50 slika, i ikona 14 autora.

SVEČANI KONCERT
U porti Uspenskog hrama u Zrenjaninu je u ponedeljak, 29. avgusta, u 20 časova, svečani slavski koncert Pevačko društvo „Prepodobni Rafailo Banatski”, povodom 25 godina rada.

MUZEJ ZA „DANE PIVA”
Izložbeni saloni Narodnog muzeja Zrenjanin radi produženo tokom „Dana piva”, od 23. do 28. avgusta, a stalna postavka uobičajeno. U Salonu je izložba „Pazi, snima se! – Vek bioskopske kulture u Zrenjaninu”, u Malom salonu „Nestali u Holokaustu – Zemun, svaka slika priča priču”, a u Holu postavka dečjih radova „Odjeci – Divno smo se družili”. Izložbeni saloni: utorak – petak, 9–13, 15–22 časova; subota 9–13, 17–22; nedelja 18–22 časova; Stalna postavka: utorak – petak 8:30 –18:30; subota 8:30–12:30 časova.