NAJAVE DOGAĐAJA

TRIBINA O VODI
U ponedeljak, 20. februara u velikoj sali Kulturnog centra Zrenjanina sa početkom u 19 časova biće održana tribina: „Snabdevanje stanovništa Zrenjanina pijaćom vodom”. Govori inž. Ivan Dević – direktor JKP „Vodovod i kanalizacija”. Moderator tribine je Miroslav Samardžić.

O VINU
Klub vina iz Zrenjanina u saradnji sa Kulturnim centrom u utorak, 21. februara, organizuje tribinu „Nove tendencije u proizvodnji kalemova vinove loze sa posebnim osvrtom na aromatične sorte”. Predavač je Vesna Vidas. Tribina počinje u 19 časova u maloj sali Kulturnog centra Zrenjanina.

BRASS FESTIVAL
Vojvođanski Brass festival, 11. po redu, biće održan u sredu, 22. februara, u Kulturnom centru Zrenjanina. Festival počinje u 16 časova. Učestvuju učenici limenih duvačkih odseka iz svih vojvođanskih muzičkih škola i studenti Akademije muzičke umetnosti u Novom Sadu. Na programu su dela Mocarta, Betovena, Čajkovskog, Bartoka i drugih autora, kao i kompozicije popularne evergin muzike, džez standardi i starogradske muzike. Ulaz je besplatan.

ĐAVOLOV VRT
U okviru Ciklusa filmova Garija Kupera u sredu 22. i četvrtak 23. februara od 20 časova u maloj sali Kulturnog centra Zrenjanina prikazuje se film „Đavolov vrt”. Film je režirao Henri Hatavej. Nosioci glavnih uloga su Gari Kuper, Ričard Vidmark, Suzan Hejvord i Kameron Mičel.

IZLOŽBA REFOTO
U izložbenom salonu Kulturnog centra Zrenjanina do 23. februara otvorena je izložba fotografija ReFoto konkursa – „Život i multimedija”.

RIJALITI OBRAČUN
U petak, 24. februara, u 20 časova, na velikoj sceni Kulturnog centra Zrenjanina biće izvedena pozorišna predstava „Rijaliti obračun”. Predstava počinje u 20 časova. Karte se prodaju na biletarnici Kulturnog centra svakog radnog dana i subotom od 10 do 12 i od 18 do 20 časova. Cena ulaznice je 700, a za organizovane posete 600 dinara. Predstava je rađena po tekstu Vanje Bulića. Adaptaciju i režiju potpisuje Rade Vukotić. Igraju: Igor Damjanović, Ivan Bekjarev i Danina Jeftić.
REPERTOAR ZRENjANINSKOG POZORIŠTA
Na Dramskoj sceni zrenjaninskog Narodnog pozorišta „Toša Jovanović” u petak, 17. februara, u 20 časova je premijera komada Nikolaja Koljade „Bajka o mrtvoj carevoj kćeri”. U subotu,
18. februara, u 20 časova prikazuje se Molijerov „Don Žuan” u režiji Igora Vuka Torbice.
Na Lutkarskoj sceni u subotu, 18. februara, u 10 časova na repertoaru je predstava „Zvezdan” u režiji Irene Tot. U nedelju, 19. februara, od 18 časova prikazuje se „Lutak Nevaljalko” u režiji Jovana Carana.

BIOSKOPSKI REPERTOAR KULTURNOG CENTRA
Od četvrtka 16. do nedelje 19. februara u velikoj sali Kulturnog centra Zrenjanina prikazuje se najnovije filmsko ostvarenje „Biser Bojane”. U četvrtak, petak i subotu film se emituje od 18 i od 20 časova, a u nedelju od 18 časova. Režija Milan Karadžić, igraju Milutin Mima Karadžić, Slaven Došlo, Vanja Nenadić, Andrija Milošević, Mira Banjac i dr. Cena ulaznice je 250 dinara.
Film „Lego Betmen” prikazuje se od 16. do 19. februara u velikoj sali KC od 16 časova. Cena ulaznice je 250 dinara.
Najnovije filmsko ostvarenje – drugi deo „Trejnspotinga”, prikazuje se u velikoj sali KC u nedelju, 19. februara, od 20 časova. Cena ulaznice je 250 dinara.