NAJAVE DOGAĐAJA

PREDAVANjE
U maloj sali Kulturnog centra Zrenjanina, u petak, 24. februara, u 18 časova, biće održano predavanje „Kako biti zdrav u 21. veku”. Predavač je prim. dr med. Boro M. Vujasin. Ulaz je slobodan.

IZLOŽBA
Izložba crteža Slavice Ilić biće otvorena u Kulturnom centru, u petak, 24. februara, u 19 časova. Slavica Ilić (1989) rođena je u Golupcu, završila je master studije na Akademiji lepih umetnosti u Beogradu u klasi prof. Saše Filipovića. Imala je 42 grupne i deset samostalnih izložbi: www.kczr.org

„RIJALITI OBRAČUN”
U velikoj sali Kulturnog centra u petak, 24. februara, u 20 časova, biće izvedena predstava „Rijaliti obračun”, rađena po tekstu Vanje Bulića. Adaptacija i režija Rade Vukotić. Igraju Igor Damjanović, Ivan Bekjarev i Danina Jeftić. Karte su 700 dinara, a za organizovane posete 600 i prodaju se od 10 do 12 i od 18 do 20 časova.

KONCERT
U subotu, 25. februara, u 20 časova, u KC kafeu Kulturnog centra biće održan koncert dueta „Hi-kvadrat” iz Moskve. U programu su stihovi i pesme na ruskom jeziku, a izvođenje je praćeno slajdovima sa prevodom pesama na srpski jezik. Ulaz je besplatan.

KONCERT
Mladi Slaven Balać – klarinet, uz klavirsku saradnju Melite Benčić ima koncert u svečanoj sali MŠ ,,Josif Marinković” u Zrenjaninu u ponedeljak, 27. februara, u 19 časova. Gosti su Anja Vujanović – violina i Stefan Benčić – trombon.

„ANTONIO GRAMŠI”
U utorak, 28. februara, u maloj sali Kulturnog centra, u 19 časova, biće održana tribina „Antonio Gramši”. Uvodničar je dr Radivoje Jovović, politikolog a moderator Miroslav Samardžić.

FILM
U okviru Ciklusa filmova Garija Kupera u sredu, 1. i četvrtak, 2. marta u maloj sali Kulturnog centra od 20 časova biće emitovan film „Tačno u podne” (High Noon). Režija Fred Zineman. Reč je o američkom crno-belom vesternu iz 1952. godine u kojem igra i Grejs Keli. Ulaz je besplatan.
AMIRA MEDUNjANIN
Na velikoj sceni Kulturnog centra, u subotu, 4. marta, u 20 časova, gostujue svetski priznata pevačica sevdalinki Amira Medunjanin. Nedavno je ispunila beogradski Sava centar, promovišući novi album „Damar” a tokom marta su i koncerti u Novom Sadu, Kragujevcu i Nišu. Karte su 1.000 dinara, a za organizovane posete 900 i prodaju se svakog radnog dana i subotom od 10 do 12 i od 18 do 20 časova: www.kczr.org

POZORIŠTE
U Narodnom pozorištu „Toša Jovanović”, u petak, 24. februara, u 20 časova, igra se predstava „Bajka o mrtvoj carevoj kćeri” Nikolaja Koljade, u režiji Nataše Radulović. U subotu, 25. februara, u 20 časova, na repertoaru je „Čovek je čovek, epizoda 1.” Bertolda Brehta A, u režiji Anđelke Nikolić. Na Lutkarskoj sceni je
u subotu, u 10 časova, „Crvenkapa” Igora Bojovića u režiji B.Vujovića.

GRAFIKE
U Savremenoj galeriji Zrenjanin biće otvorena izložba grafika Gorana Simjanovskog i Miloša Milićevića, u ponedeljak, 26. februara, u 19 časova. Goran Simjanovski (1991) završio je master studije Fakulteta likovnih umetnosti u Beogradu na smeru slikarstvo, a Miloš Milićević (1991) je završio master studije Fakulteta likovnih umetnosti u Beogradu na smeru grafika. Izlagali su na brojnim samostalnim i grupnim izložbama u zemlji i inostranstvu.

LUCIĆEVA IZLOŽBA
Izložba akvarela Radiše Lucića iz privatne kolekcije Miroslava Kerčova biće otvorena u MZ „Veljko Vlahović”, koja je i organizator, sa Udruženjem „Bagljaškult”, u petak, 24. februara, u 19 časova. Otvoriće je Jasmina Tutorov, istoričarka umetnosti.

KULTURA ŽIVLjENjA
Udruženje „Zdrav život” organizuje u ponedeljak, u 19 časova, u Makedonskoj ulici, broj 11, predavanje „Feng shui – tajne”. Predavač je dr Jelena Dejanovska.