NAJAVE DOGAĐAJA

IZLOŽBA
U toku avgusta Kulturni centar Zrenjanina predstavlja radove studenata likovnih akademija. Do 17. avgusta u Kulturnom centru otvorena je postavka radova Olivere Ludoški – Ne/Mir. Olivera Ludoški rođena je u Zrenjaninu 1995. godine i student je treće godine slikarstva na Akademiji umetnosti u Novom Sadu u klasi prof. Vlade Rančića.

FILM
U okviru Ciklusa argentinskog filma, u četvrtak, 17. avgusta, u saradnji sa Ambasadom Republike Argentine u Beogradu, u maloj sali Kulturnog centra je projekcija trilera, „Vreme hrabrosti”. U sredu, 23. avgusta, „Ukradeno vino”, a u četvrtak, 24. avgusta, „Moje prvo venčanje”. Projekcije su od 21 sat a ulaz je slobodan.

„STANjE”
Izložba skulptura i crteža Mihaila Gernača i Isidore Miljanić, „Stanje”, biće otvorena u petak, 18. avgusta, u 19 časova, u izložbenom salonu Kulturnog centra. Rođen je 1992. godine u Novom Sadu. Apsolvirao je osnovne studije vajarstva na Akademiji umetnosti u Novom Sadu u klasi profesora Tomislava Todorovića, 2017. godine. Isidora Miljanić je rođena u Vrbasu, a diplomirala je vajarstvo na Akademiji umetnosti u Novom Sadu u klasi profesora Tomislava Todorovića.

BELDOKS
U petak, 18. avgusta, u maloj sali Kulturnog centra, od 21 sat, biće prikazan film sa 10. Međunarodnog festivala dokumentarnog filma – Beldok „Zašto je Dragan napravio orkestar”. Režija: Nikola Spasić (Srbija, Hrvatska, 2017). Ulaz je slobodan.

„METAL PROGRES ZRENjANIN” FEST
U Amfiteatru Kulturnog centra je u subotu, 19. avgusta, od 21 sat, „MetalProgresZrenjanin”: „Onkt”, „Desolation” i „Mist” i Counter Ignation. Ideja je da se kroz seriju mini festivala, sa odrednicom „progres”, čuvena zrenjaninska rok scena raščlani po žanrovima i detaljnije prikaže… Ulaznica je 150 dinara. Šire www.kcyr.org

„BANATSKA BAJKA…” 
U Gradskoj bašti je u četvrtak, 17. avgusta, od 18 časova, u okviru „Banatske bajke…” Kreativna radionica „Mali genijalci” – Otilija Buheker Ilić. Ečka se predstavlja u subotu, 19. avgusta, a Belo Blato u nedelju – od 20 časova.

BIOSKOP
U Bioskopu „Sinema” KCZR, u sredu 23. avgusta, prikazuju se filmovi: u 14 časova „Grozan ja”(3D); 16 – animirana komedija „Emodži” (2D); 17.45 – avantura „Spajdermen: Povratak kući” (3D); 20 – „Mračna kula” (2D); 22 – „Amitvil: Buđenje”(2D). Cena je 150 dinara.