NAJAVE DOGAĐAJA

IZLOŽBA
Izložba radova – skulptura i crteža Mihaila Gernača i Isidore Miljanić, „Stanje”, koja je otvorena u petak, 18. avgusta, u Kulturnom centru Zrenjanina, biće u Izložbenom salonu do 31. Više na www.kczr.org

FILM
U četvrtak, 24. avgusta, u okviru Ciklusa argentinskog filma, u saradnji sa Ambasadom Republike Argentine u Beogradu, u maloj sali Kulturnog centra biće prikazani filmovi: u četvrtak, 24. avgusta, „Moje prvo venčanje” (Ariel Vinograd), u sredu, 30. avgusta, „Papiri na vetru” (Papeles en el viento) – reditelj Juan Taratuto, a u četvrtak, 31. avgusta, „Nerazdvojni” (Inseparables) – reditelj Marcos Carnevale. Projekcije su od 21 sat, a ulaz je besplatan.

BELDOKS
U maloj sali Kulturnog centra, u petak, 25. avgusta, od 21 sat biće prikazan film sa 10. Međunarodnog festivala dokumentarnog filma Beldoks – „Atos – Ukus neba”. Režija Peter Bardlehe, Andreas Martin (Nemačka, Austrija, 2016). Ulaz slobodan.

KONCERT
U Amfiteatru Kulturnog centra je u subotu, 26. avgusta, u 21 sat, Koncert benda „Drink or die”. Specijalni gosti su „Cepeni Ćunci” i „Celtic punk bend – Scordisci”.
Ulaznica je 150 dinara.

ČIGRA
U Gradskoj bašti je u četvrtak, 24. avgusta, od 18 časova, Radionica Škole sporta, „Čigra” – Tamara Simić, Željko Ivanović, Aleksandar Vujinović i Vladimir Majkić.

„BANATSKA BAJKA…”
Belo Blato će se predstaviti u okviru manifestacije „Banatska bajka – Leto u Gradskoj bašti”, u petak, 25. avgusta, a Perlez u subotu, 26. avgusta, u 20 časova.

DUHOVNI CENTAR
Umetnički atelje Duhovnog centra „Prepodobni Rafailo Banatski” priređuje izložbu slika i crteža, čije je otvaranje u nedelju, 27. avgusta, u 20 časova (Svetosavska, 2). Predstaviće se 16 autora sa 50 slika.

„SLIKA 2017”
Istaknuti savremeni vizuelni umetnici, Katarina Radović, Srđan Veljović, Nemanja Lađić, Miodrag Krkobabić i Tanja Vujinović borave od 21. do 27. avgusta u Paviljonu Umetničke kolonije Ečka.
Na poziv Kolonije, učestvuju u radu 62. saziva umetnika „Slika 2017”.
Zadatak im je da razmatraju i preispituju pojam slike u različitim kontekstima i medijima.
Za većinu, biće to – fotografija.