NAJAVE DOGAĐAJA

FILM
U saradnji sa Francuskim institutom u Srbiji, u maloj sali Kulturnog centra Zrenjanin, u četvrtak, 2. novembra, u 20 časova, u okviru „Dana francuskog filma, Ciklusa „Udahni život”, prikazuje „Tamara” a u sredu, 8. i četvrtak, 9. novembra, „Polina živi za ples”. Ulaz je besplatan.

BARNIĆEV KONCERT
U Narodnom muzeju Zrenjanin je u petak, 3. novembra, u 20 časova, koncert klasične gitare Branka Barnića. Ulaz je besplatan.

PREDSTAVA
Amatersko pozorište Doma kulture iz Prijepolja izvešće u Kulturnom centru, u ponedeljak, 6. novembra, u 20 časova predstavu „Tmuša”. Rađena je po tekstu Snežane Gnjidić, u režiji Sunčice Milosavljevića. Ulaz je besplatan.

TRIBINA
„Oktobarska revolucija 1917. – sto godina posle” naziv je tribine koja je u Kulturnom centru u utorak, 7. novembra, u 19 časova. Govoriće dr Maja Solar – filozof, Ivan Radenković – master filozofije i dr Todor Kuljić – sociolog. Moderator je Miroslav Samardžić.

POSETA JDP
Kulturni centra organizuje posetu Jugoslovenskom dramskom pozorištu u ponedeljak, 6. novembra. Na repertoaru je predstava „Slučajna smrt jednog anarhiste”. Režija: Maja Maletković. Igraju: Nikola Đuričko, Bojan Dimitrijević, Nikola Rakočević i dr. Polazak je u 17 časova ispred Kulturnog centra. Cena: 1500 din.

KONCERT ALEKSANDRE RADOVIĆ
U Kulturnom centru gostuje Aleksandra Radović, u petak, 10. novembra, u 20 časova. Pop-diva izvešće muzičke numere sa najnovijeg albuma i hitove sa predhodnih CD izdanja. Ulaznica je 1000 dinara, na biletarnici Kulturnog centra Zrenjanina svakog radnog dana i subotom od 10 do 12 i od 18 do 20 časova.

LIKOVNI KONKURS
Do 20. novenbra otvoren je Likovni konkurs 30 sa 30. Osim slobodnih rešenja, tema je strah. Radove treba dostaviti Kulturnom centru Zrenjanina. Više o propozicijama za učešće: www.kczr.org

MINI-FESTIVAL
U Salonu Narodnog muzeja Zrenjanin je od 8. do 10. novembra, u 19 časova, mini-festival na kojem će biti prikazani filmovi s prošlogodišnjeg Međunarodnog festivala etnološkog filma ogranizovanog u Etnografskom muzeju u Beogradu. U sredu, 8. novembra, na programu je film „Sveti glasovi” – Italija, Renato Moreli, četvrtak, 9. „Reveka” – Belgija, petak, 10. novembar, „Nulti okrug” – Španija.