NAJAVE DOGAĐAJA

POZORIŠTE
U zrenjaninskom Pozorištu je u petak, 9. februara, u 20 časova, pretpremijera predstave „Nemam da platim i neću da platim”. Premijera je u subotu, 10. februara, u 20 časova. U subotu, u 10 i u 11.30 časova, na Kamernoj sceni je „Bajka o Majušku.”

FILM
U maloj sali KC, u četvrtak, 9. februara, u 20 časova, prikazuje se film „Na dokovima Njujorka”. Režija Elija Kazan. U glavnim ulogama su Marlon Brando i Karl Malden, a 14. i 15. je „Noć lovaca”: Robert Mičem, Šeli Vinters… Ulaz je slobodan.

NAUKA I UMETNOST
U Salonu Narodnog muzeja Zrenjanin u petak, 9. februara, u 19 časova, biće održano predavanje Aleksandre Ninković Tašić, predsednice Obrazovno-istraživačkog društva Mihajlo Pupin, pod nazivom „Nauka i umetnost ruku pod ruku, Mihajlo Pupin i Uroš Predić”.

Due Brave Samba
U baroknoj sali gradske kuće, u utorak, 13. februara, u 19 časova, biće održan premijerni koncert Dua BraVe Samba: Vesna Vučurević – flauta i Branko Barnić – gitara. Ulaz je besplatan.

IZLOŽBA UČENIKA
U ponedeljak 12. februara, u 19 časova, u GNB “Žarko Zrenjanin” biće otvorena izložba likovnih radova učenika Zrenjaninske gimnazije i ETŠ “Jovan Trajković”. Nastali su u slikarskoj radionice koju je vodila Ema Defti, mlada volonterka iz Nemačke, angažovana u Zrenjaninskoj gimnaziji kao asistent u nastavi Nemačkog jezika. Tema je zavičaj.

TRAGOVI
U Izložbenom salonu Kulturnog centra je u petak, 9. februara, u 19 časova, otvaranje izložbe slika Dobra Marića – Mareta, iz ciklusa „Tragovi”.

„TAJNA VEZA…”
Muzičko poetsko veče Branka Pražića, „Tajna veza – Sećanje na Duška Trufunovića”, biće u petak, 9. februara, u 20 časova, u KC.
Karta je 400 dinara.

„ŠTA ME SNAĐE”
U Kulturnom centru, u četvrtak, 22. februara, u 20 časova, gostuje predstava „Šta me snađe”. Anđelka Prpić igra Jovanku Joku Jakovljević. Karte se prodaju svakog radnog dana i subotom, od 10 do 12 i od 18 do 20 časova. Cena je 900 dinara.

KAŠTEL EČKA
U Kaštelu Ečka, u petak, 9. februara, u 21 čas, gostuje urnebesna komedija „Čekajući ministra“ sa Lidijom Vukićević u glavnoj ulozi. U subotu je koncert – „Abba Real Tribute Band”, u 21 čas.

BIOSKOP KCZR
U utorak, 13. februara u Bioskopu „Sinema”KCZR, od 16 časova prikazuje se dečji animirani film, sinhronizovan na srpski jezik „Mali vampir”, a u sredu, 14. februara, od 16 časova, animirana porodična avantura „Pećinci” i „Pedeset nijansi – oslobađeni” od 18 i 20 časova. Ulaznice su 250 dinara.

PREDAVANjE
Povodom obeležavanja 65 godina od smrti Uroša Predića u Salonu Narodnog muzeja Zrenjanin u nedelju, 11. februara, u 19 časova, biće održano predavanje „Poslednji dani velikog slikara” Olivere Skoko, višeg kustosa-istoričara umetnosti. Biće prikazana i dva filma.

ŽIVOT BEZ NJE
„Od raja do beznjenice” (beznjenica – kovanica Laze Kostića označava život bez Nje, svoje voljene drage) je pozorišni komad o ljubavi Laze Kostića i Lenke Dunđerski koji će biti izveden u Zrenjaninskoj pivnici „Četir’ konj debela” (nekadašnja Pivnica Lazara Dunđerskog), 16. februara, u 19 časova. Autor teksta i reditelj je mr Zoran Subotički. Uloge: Jovana Radovanović, kao Lenka Dunđerski, Ervin Hadžimurtezić, kao Laza Kostić, Miodrag Petrović, kao Lazar Dunđerski. Ulaznica je 500 din.

GALERIJA
U Salonu Savremene galerije Zrenjanin, u ponedeljak, 12. fabruara, u 19 časova, biće otvorena izložba slika Zorana Vukajlovića – „Omaž starim majstorima”. Autor je studirao u Minhenu i Beču, gde je diplomirao na Akademiji lepih umetnosti. Usavršavao se na Cite des Internationale u Parizu, 1998.

TRIBINA O ŽARKU
Zrenjaninski socijalni forum organizuje u ponedeljak, 12. februara, u 19 sati, tribinu o temi Narodni heroj Žarko Zrenjanin, u maloj sali KC. Govoriće Srđan Božović, istoričar, viši kustos Narodnog muzeja u Pančevu i Miroslav Samardžić, politikolog i aktivista ZSF.

KLUB „DOSITEJ”
MZ „Dositej Obradović” i Klub „Dositej” organizuju u nedelju, 11. februara, u 17 časova, predavanje „Reiki”. Predavač je Igor Kekenj.

BERZA PLOČA
U nedelju, 11. februara, od 10 do 14 časova, u KC je berza ploča.

BAZAR
U foajeu bioskopa „Sinema” KCZR, u subotu 10. februara, od 10 do 15 časova, biće razmena antikviteta.

KONCERT
U MZ na Bagljašu je u petak, 9. februara, u 19 časova, koncert Branislava Stojanovića – klavir.