NAJAVE DOGAĐAJA

BANATSKA BAJKA
U četvrtak, 5. jula, u Gradskoj bašti održaće se radionice CEKOM-a u 19 časova, a kreativna grupa „Sovice mudrice sa Otilijom Buheker Ilić” predstaviće radionicu pod nazivom „Veliki svet u malim očima – Španija” od 18 do 19.30 časova. KUD „Đerđef” nastupiće u petak, 6. jula, u 20 časova. U subotu, 7. jula, je pozorišni program „Veče jednog glumca” – Jovica Jašin, u 20 sati. Nastup muzičkog sastava „Trio Ina” (flauta, violina i klavir) biće u nedelju, 8. jula, u 20 časova. Sastav čine profesori Muzičke škole „Josif Marinković”. Vinsko veče je u utorak, 10. jula – predstavljanje Kluba vina iz Zrenjanina uz prateću muziku benda „Francuska sobarica”, a program počinje u 20 sati. U sredu, 11. jula, publici će se u 20 časova predstaviti RNR Zone Lazarevo i pesnici Ljiljana Jurić i Vukašin Vujičić. Od 22 sata je projekcija filmske komedije „Burek” (Srbija, Grčka, SAD, 90 min). Reditelj je Vladan Nikolić, uloge Sergej Trifunović, Branislav Trifunović i drugi. U slučaju kiše, program za taj dan će biti otkazan ili će se održati u baroknoj sali Gradske uprave, a to je predviđeno za programe koji se održavaju petkom i nedeljom.

IZLOŽBA
Postavka „Dogodilo se na današnji dan” likovne umetnice Anđele Micić otvorena je do 26. jula u izložbenom salonu Kulturnog centra. Publici se predstavlja ciklus od 18 radova urađenih u kombinovanoj tehnici koji su nastali u periodu 2016/17. godine. Više o izložbi na www.kczr.org

CIKLUS FILMOVA
U toku jula u maloj sali Kulturnog centra od 21 sat, svake srede i četvrtka prikazivaće se novi ciklus Francuskog filmskog karavana „Veliki rat”. Ulaz je besplatan. Ciklus organizuje KC u saradnji sa Francuskim institutom u Srbiji, a posvećen je obeležavanju stogodišnjice kraja Prvog svetskog rata. U četvrtak, 5. jula prikazuje se film „Čuvarke” (Les gardiennes, FRA, 2017, 134 min) – režija: Gvazije Bovoa. U sredu, 11. i četvrtak, 12. jula je film „Kapetan Konan” (Capitaine Conan, FRA, 1996, 130 min) u režiji Bertrana Tavernijea.

RADNO VREME
Tokom letnjih meseci Narodni muzej Zrenjanin prilagodiće radno vreme publici i predstojećim visokim temperaturama. U periodu od 2. jula do 31. avgusta izložbeni saloni radnim danima biće otvoreni od 9 do 13 časova i od 17 do 21 sat, dok će subotom raditi od 9 do 13 časova. Radno vreme stalne postavke ostaje nepromenjeno, radnim danima od 8.30 do 19 časova, a subotom od 8.30 do 12.30.