NAJAVE DOGAĐAJA

BANATSKA BAJKA
U okviru manifestacije „Banatska bajka” u Gradskoj bašti, u četvrtak, 2. avgusta od 19 časova su kreativne radionice za decu CEKOM. U petak, 3. avgusta, u 20 časova je predstavljanje turističke ponude i potencijala Bačke Palanke i Vršca. U slučaju lošeg vremena, program će se održati u baroknoj sali. Naredno veče, u subotu, 4. avgusta, je muzički program „Keti i prijatelji”, koji je zakazan za 20 sati. Predstavljanje turističkih i kulturnih potencijala Opštine Srpska Crnja biće u nedelju, 5. avgusta, od 20 časova. Ansambla „Gradnuličke bisere” imaćete prilike da vidite u utorak, 7. avgusta, u 20 sati. U sredu, 8. avgusta, je pesničko druženje „Banatski kulturni karavan” sa gostima. Druženje je planirano za 20 časova. Isto veče, od 22 sata, je projekcija filma „Autoput smrti” (V. Britanija, Nemačka, 99 min). Žanr: akcija, triler. Režija Eran Krivi. Uloge tumače Nikolas Holt, Felisiti Džons, Entoni Hopkins…

ART KVADRAT
Međunarodna putujuća izložba „Art kvadrat Srbija 2017/18” otvorena je u izložbenom salonu Kulturnog centra do 9. avgusta. Izložbu čine 59 radova od isto toliko autora iz Srbije, BiH, Crne Gore, Holandije, Hrvatske, Italije, Izraela i Španije. Karakteriristika ove izložbe jeste da u svakom gradu (mestu gostovanja), publika bude u ulozi žirija. Pobednik je onaj autor čiji rad dobije najviše glasova.

IZLOŽBA
U toku je izložba skulptura i crteža Vukašina Milovića, dobitnika prve nagrade likovnog konkursa „30h30”. Postavku možete videti do 13. avgusta u malom salonu Narodnog muzeja.

EU FILM FEST
Svakog četvrtka i petka od 2. do 24. avgusta, moći ćete da uživate u filmovima u Kulturnom centru. U sklopu Festivala evropskog filma (EU film fest) biće prikazano osam filmskih ostvarenja. U četvrtak, 2. avgusta, emituje se kiparska drama „Dečak na mostu”. Režija Petros Čaralambus. U petak, 3. avgusta, su dokumentarni slovenački filmovi „Šarlatan Manjifiko” (režija Maja Pavlin) i „Život i sećanje – Nuša i Rene Gerden” (režija Dragomir Zupanc). Projekcije su od 21 sat u maloj sali Kulturnog centra. Ulaz je besplatan. Više o ovome na www.kcrz.org.