NAJAVE DOGAĐAJA

EU FILM FEST
U okviru Festivala evropskog filma (EU Film Fest), u godini evropskog kulturnog nasleđa, a u organizaciji Delegacije Evropske unije u Srbiji, EU info centar u Beogradu u saradnji sa Mrežom kulturnih centara zemalja Evropske unije (EUNIC) i Kulturnim centrom Zrenjanina, u poslednjoj festivalskoj nedelji u četvrtak, 23. avgusta, prikazuje bugarski film „Tužilac, branilac, otac i njegov sin”, a u petak, 24. avgusta, švedski dokumentarni film „Upad kod Bergmana”. Filmovi se emituju u maloj sali Kulturnog centra od 21 sat. Ulaz je besplatan.

SKULPTURE STUDENATA
Izložba radova studenata Akademije umetnosti u Novom Sadu, smer – vajarstvo, otvorena je do 31. avgusta u malom salonu Kulturnog centra – ispred velike sale. Ovog avgusta, kao i prethodne godine, publika će imati priliku da se bliže upozna sa odabranim radovima studenata Akademije umetnosti u Novom Sadu. Radovi, koji će biti izloženi u Kulturnom centru, su skulpture najuspšenijih studenata treće godine vajarstva u klasi prof. Slavka Živanovića – Glorije Monjov, Suzane Rudić i Jovana Rankovića.

OTVARANJE IZLOŽBE
„Ljubav je putovanje” naziv je izložbe slika Bojana Savića čije otvaranje je u petak, 24. avgusta, u izložbenom salonu Kulturnog centra Zrenjanin u 19 časova. Postavka će biti otvorena do 6. septembra. Autor navodi da je ova izložbena celina inspirisana putovanjima i svedok je gradova i događaja koji su ostali duboko u njemu… Bojan Savić je Akademiju primenjenih umetnosti i dizajna upisao 1996. godine, a završio 2001. na odseku zidno slikarstvo i restauracija, u klasi profesora Slobodana Đuričkovića. Učesnik je brojnih međunarodnih likovnih kolonija u zemlji i inostranstvu, organizator je više međunarodnih art kampova i radionica. Član je ULUPUDUS-a i ARTE grupe. Dobitnik je nagrade Arte grupe – slikar godine 2012. Do sada je imao 17 samostalnih izložbi i više kolektivnih u Srbiji i van nje.

„SLOVAČKA LEPOTA”
Izložba „Slovačka lepota” biće otvorena u salonu Narodnog muzeja Zrenjanin u utorak, 28. avgusta, u 19 časova u okviru programa ovogodišnjih „Dana piva”. Izložba, čiji su autori Branislav Kokavec i Pavel Surovi iz Kisača, obuhvata fotografije koje, spajajući tradicionalno i moderno, prikazuju lepotu nošnji vojvođanskih Slovaka. Postavka će trajati do 22. septembra. Nadležni kustos je Branka Babić, kustos-etnolog Narodnog muzeja Zrenjanin.