NAJAVE DOGAĐAJA

FILMSKI CIKLUS
U okviru ciklusa izraelskog filma u maloj sali Kulturnog centra u četvrtak, 15. novembra, prikazuje se film „Otac” . U sredu, 21. novembra, je film „Divno kraljevstvo Pape Alaeva”, a u četvrtak, 22. novembra „Personel afers”. Ulaz je besplatan. Više o filmovima na www.kczr.org

ROMAN
Promocija romana „Predatori” Nine Lalić Jankov biće u petak, 16. novembra, u maloj sali Kulturnog centra u 19 časova. Osim autorke, govoriće i Radovan Vlahović, urednik i recenzent izdanja i Senka Vlahović iz Banatskog kulturnog centra. Više o knjizi na www.kczr.org

FILM
U subotu, 17. novembra, u maloj sali KC prikazuje se film „Grande punto”. Projekcija počinje u 20 časova, ulaz je besplatan. Više o filmu na www.kczr.org

JAMI DISTRIKT
U utorak, 20. novembra, na velikoj sceni Kulturnog centra biće pozorišna predstava „Jami distrikt – projekat Nacija”. Predstava je urađena u režiji Kokana Mladenovića, a po tekstu Minje Bogavac. Glume Zrenjaninka Danica Grubački, Isidora Simijonović, Jelena Graovac, Nina Nešković… Predstava počinje u 20 časova. Karte se prodaju na biletarnici Kulturnog centra po ceni od 600 i 700 dinara.

TRIBINA
U utorak, 20. novembra, održaće se tribina „Janoš Panji – graditelj Velikog Bečkereka” u maloj sali Kulturnog centra. Tribina počinje u 19 časova, a govori Bojan Kojičić, istoričar umetnosti.

SLIKOM ZAJEDNO
Izložba „Slikom zajedno” biće otvorena u malom salonu Kulturnog centra, u sredu, 21. novembra, u 19 časova. Zavod za kulturu nacionalnih manjina Mađara, Slovaka, Rumuna, Rusina i Hrvata ovom postavkom obeležava deset godina delovanja u oblasti profesionalnog bavljenja kulturom, naukom i umetnošću. U okviru izložbe predstaviće se radovi šest umetnika koji deluju na sceni savremene vizuelne umetnosti. Više o programu na www.kczr.org

DRŽAVNI POSAO
U petak, 30. novembra, na velikoj sceni Kulturnog centra biće predstava „Državni posao” u novoj epizodi „Velika reforma”. Predstavu je režirao Petar Jovanović, a njeni autori su Dimitrije Banjac, Nikola Škorić i Dejan Ćirjaković. Predstava počinje u 20 časova. Karte se prodaju na biletarnici KC svakog radnog dana i subotom od 10 do 12 i od 18 do 20 časova. Cena karte je 1.000 dinara.

KONCERT
U četvrtak, 22. novembra, na velikoj sceni Kulturnog centra održaće se koncert Zrenjaninskog kamernog orkestra. Solista je Đani Lincan na cimbalu, a dirigent je Mikica Jevtić. Koncert je u 20 časova, ulaz je besplatan.

MUZEJ
Povodom 100 godina od oslobođenja grada (Velikog Bečkereka) u Prvom svetskom ratu i prisajedinjenja Vojvodine Kraljevini Srbiji, u Salonu Narodnog muzeja u subotu, 17. novembra, u 13 časova svečano će biti otvorena izložba pod nazivom „Sto godina slobode”. Autori su istoričari arhivista Slobodan Milin i viši arhivista Vanda Vojvodić Micova iz Istorijskog arhiva Zrenjanin i kustos Vladislava Ignjatov iz Narodnog muzeja. Izložba će trajati do 10. decembra i sastoji se iz tri segmenta.

NOĆ POZORIŠTA
U okviru manifestacije „Noć pozorišta” na velikoj sceni Kulturnog centra, u subotu, 17. novembra, biće predstava dramskog studija CEKOM „Krompirko”. Predstava počinje u 20 časova, ulaz je besplatan.

GALERIJA
U ponedeljak, 19. novembra, u 19 časova u Salonu Savremene galerije otvara se samostalna izložba skulptura i objekata Mirjane Blagojev, akademske umetnice iz Zrenjanina, pod nazivom „Transparentnost i refleksija, priča o svetlu i senci”. Na izložbi će biti predstavljene skulpture i objekti u kojima se umetnica bavi istraživanjima fenomena transparentnosti i refleksije, koristeći staklo i ogledalo kao osnovni materijal, a svetlo kao jedan od ključnih elemenata koji gradi delo.