NAJAVE DOGAĐAJA

FILMSKI CIKLUS
U okviru ciklusa francuskog filmskog karavana „Glumice” u maloj sali Kulturnog centra u četvrtak, 27. decembra, prikazuje se film „Lift za gubilište – Ascenseur pour l’échafaud” (1958, 88‘). Projekcije se organizuju u saradnji sa Francuskim institutom u Srbiji od 20 časova, a ulaz je besplatan.

LIKOVNI SALON
U Kulturnom centru do 31. decembra otvoren je 13. likovni salon „30X30”. U okviru salona predstavljaju se radovi najuspešnijih učesnika ovogodišnjeg istoimenog likovnog konkursa, koji je raspisao Kulturni centar u saradnji sa autorom projekta mr Milutinom Mićićem. Saopštenje žirija i spisak učesnika možete pogledati na www.kczr.org

ZRENJANINSKA FILHARMONIJA
U Kulturnom centru, u petak, 4. januara, biće veliki novogodišnji koncert Zrenjaninske filharmonije i novosadskog „Big benda” pod nazivom „Velika filmska avantura”. U okviru novogodišnjeg muzičkog programa nastupaju i solisti – tri tenora: Dušan Svilar, Matia Zanata i Stevan Karanac. Dirigent je Fedor Vrtačnik.
Koncert počinje u 20 časova, a karte se prodaju na biletarnici svakog radnog dana i subotom od 10 do 12 i od 18 do 20 časova po ceni od 1.000 i 1.200 dinara. Broj karata je ograničen. Informacije o prodaji karata možete dobiti i putem telefonskog broja: 566-712.

DOKUMENTARNI FILM
Projekcija dokumentarnog filma „Nestanak heroja” biće održana u subotu, 29. decembra, u maloj sali Kulturnog centra, u 19 časova. Nakon projekcije sledi razgovor sa rediteljem Ivanom Mandićem. Projekciju organizuje Kino klub Zrenjanina u saradnji sa Kulturnim centrom.