NAJAVE DOGAĐAJA

Izložba Mihala Đurovke
Postavka pod nazivom „Programiranje osećaja u boji”, autora Mihala Đurovke, biće otvorena u četvrtak, 4. februara, u izložbenom salonu Kulturnog centra, u 18 časova i može se pratiti onlajn na FB stranici. Izložba sadrži oko 40 slika različitih formata rađenih tehnikom – ulje na platnu. Dosad je izlagao na 31 samostalnoj i 99 kolektivnih izložbi. Publika će do 3. marta moći da pogleda izložene radove.

Onlajn dečje radionice
U subotu, 6. februara, u okviru dečjeg programa Kulturnog centra na Fejsbuk stranici možete pratiti tri kreativne radionice „Zdravkova školica”, „Persu kutak za zdravi trenutak” i „Iron” sportski izazov. Program počinje u 10 časova.

Pozorišna komedija „Ja (o) meni”
Na velikoj sceni Kulturnog centra u petak, 12. februara, biće pozorišna predstava „Ja (o) meni”. Dinamična komedija, prepuna duhovitih dijaloga u kojoj igraju Srđan Ivanović i Mina Lazarević, počinje u 19 časova. Tekst i režiju potpisuje Teča Velimir. Karte se prodaju na biletarnici KC po ceni od 1.000 dinara. Radno vreme biletarnice je svakog radnog dana od 10 do 12 i od 18 do 20 časova. Broj karata – mesta je ograničen.

Filmska lektira
U okviru filmskog programa Kulturni centar u februaru organizuje ciklus – „filmska lektira”. Projekcije će biti svake srede i četvrtka u 19 časova u maloj sali KC. U četvrtak, 4. februara, na programu je američki vestern „Jednooki džek” (1961, SAD, 141 min), a u sredu, 10. i četvrtak, 11. februara, biće prikazan američki vestern „Apaloza” koji je snimljen sa Marlonom Brandom u glavnoj ulozi. Ulaz je besplatan.

Izložba u Muzeju
U ponedeljak, 8. februara, biće otvorena izložba „Radovi Aleksandra Deroka u Umetničkoj zbirci SANU” u salonu Narodnog muzeja. Izložba prikazuje 49 likovnih radova koje je akademik Aleksandar Deroko poklonio Srpskoj akademiji nauka i umetnosti 1984. godine. Autorka postavke je Jelena Mežinski Milovanović, a stručna saradnica Katarina Živanović. Izložba će publici biti dostupna do 31. marta. Nadležni kustos je Ivana Arađan, istoričarka umetnosti.