NAJAVE DOGAĐAJA

Slobodna zona
U okviru 15. turneje filmskog festivala „Slobodna zona” u četvrtak, 20. maja, prikazuje se švedski tinejdžerski film „Sune – dečak za sve”, a u sredu, 26. maja, nemačko ostvarenje „Roka – devojčica koja će spasiti svet”. Projekcije počinju u 20 časova, u maloj sali KC-a. Ulaz je slobodan.

Artkvadrat
Međunarodna putujuća izložba „Artkvadrat Srbija 2020-21” biće otvorena do 2. juna u izložbenom salonu Kulturnog centra. Postavku čine radovi pedesetak autora koji su učestvovali na konkursu Umetničke asocijacije „ArtCentar”. U svakom gradu, mestu gostovanja, radove ocenjuje publika, a pobednik je onaj autor koji će ukupno dobiti najviše glasova za svoj rad.

Filmski klasici
Mreža kinoprikazivača Srbije koju čine 22 članice među kojima je i Kulturni centar, u saradnji sa Filmskim centrom Srbije i Centar filmom, organizuje ciklus „Filmski klasici – 55 godina Praške škole”. Biće prikazana tri ostvarenja trojice reditelja koji su pohađali čuvenu filmsku Akademiju. Projekcija filma Gorana Paskaljevića „Varljivo leto ‘68” prikazaće se u četvrtak, 20. maja. Film Srđana Karanovića „Nešto između” na repertoaru je u petak, 21. maja, a „Nacionalna klasa” Gorana Markovića, u subotu, 22. maja. Projekcije su u velikoj sali u 20 časova. Cena ulaznice je 100 dinara.

Dečja radionica
U subotu, 22. maja, u okviru onlajn dečjeg programa Kulturnog centra održaće se tri radionice: „Ptičije poslastice” sa Blagovestom i Milivojem Putićem, „Persu kutak za zdrav trenutak” i „Iron sportski izazov”. Program počinje u 10 časova na Fejsbuk strani KC-a.

Film „Lihvar”
Kriminalistička drama „Lihvar” reditelja Nemanje Ćeranića, na programu je u Kulturnom centru u nedelju, 23. maja, i ponedeljak, 24. maja. Projekcije se prikazuju u velikoj sali od 18 i 20 časova. Karte se prodaju na biletarnici KC-a svakog radnog dana od 10 do 12 časova i od 18 i 20 sati i pre početka projekcije po ceni od 250 dinara.

Funkcionalna hrana
Predavanje na temu „Funkcionalna hrana 21. veka – prirodni proizvodi iz perspektive naučnika” biće održano u utorak, 25. maja, u maloj sali Kulturnog centra. Predavači su: Marija Ivanov i Jovana Petrović. Predavanje počinje u 19 časova.

Sumrak bogova
Pozorišna predstava „Sumrak bogova” biće izvedena 29. maja, u Kulturnom centru, u 20 sati. Karte se prodaju na biletarnici svakog radnog dana od 10 do 12 i od 18 do 20 časova, po ceni od 1.300 dinara.