NAJAVE DOGAĐAJA

KONCERT
Prvi celovečernji koncert Gradskog dečjeg hora Kulturnog centra održaće se u nedelju, 27. juna, u atrijumu Narodnog muzeja. Na programu je dečja umetnička muzika iz opusa Vere Milanković, Dimitrija Golemovića, Zlatana Vaude, Darka Kraljića, Irine Denisove i dr. autora. Dirigentkinja hora je Senka Milisavljević, a muzičku pratnju čine Tina Nikolovski (klavir) i Vesna Vučurević (flauta). Koncert počinje u 19 sati. Ulaz je slobodan. Program se organizuje u okviru manifestacije „Nedelja kulture”.

TRIBINA
U okviru „Nedelje kulture”, u ponedeljak, 28. juna, održaće se tribina „Muzička kultura u Zrenjaninu” u Gradskoj bašti. Govoriće: Roman Bugar, direktor Zrenjaninske filharmonije, Danijela Radaković Derikrava, direktorka Muzičke škole „Josif Marinković”, Senka Milisavljević, dirigentkinja Gradskog dečjeg hora KC, i Branislav Gagić, direktor WASBE za Srbiju. Moderator je Đorđo Prstojević, urednik tribinskog programa Kulturnog centra. Tribina se organizuje u okviru manifestacije „Nedelja kulture” i počinje u 19 časova.

BANATSKA BAJKA
U četvrtak, 24. juna, u 18 časova je blok radionica Udruženja „Cekom”, logopedska radionica, „Persu kuvanje” i dečja pozorišna predstava „Genijalci” Velikog teatra iz Jagodine. U 21 sat je projekcija dečjeg filma „Hrabri vitez Trenk” (sinhronizovan na srpksi jezik). U petak, 25. juna, nastupa Milica Dosković, vokalna solistkinja sa gostima, dok u subotu, 26. juna, svira „Bid bend” Gagić i prijatelji. Početak oba nastupa je u 20 časova. Narednog dana, u nedelju 27. juna, u 20 časova je Slobodan Vlajić, književnik i psiholog iz Beograda, dok je u 21.30 projekcija akcionog horor trilera „Igra vešala”. U ponedeljak, 28. juna, u 20 sati nastupaju prof. Ivica Petrov i Đorđe Damjan „Muzika za sve generacije”. Deseti jubilarni festival rumunskih romansi i evergrin šlagera – narodni orkestar Rumuna iz Vojvodine počinje u utorak, 29. juna, u 19 časova. Dirigent je Roman Bugar. Specijalni gosti su Joana Ardelean iz Rumunije i Zvonko Bogdan. Ženska pevačka grupa KC-a „Filigran” i KUD „Arsenije Teodorović” iz Perleza predstaviće se u sredu, 30. juna.

FOTOGRAFIJE BRAJANA RAŠIĆA
U sredu, 30. juna, biće otvorena izložba fotografija Brajana Rašića „Pod sjajem zvezda”, u 20 časova, u salonu Narodnog muzeja u okviru manifestacije „Nedelja kulture”. Kroz više od stotinu fotografija na kojima su muzičke zvezde koje je Rašić fotografisao poslednje četiri decenije, pred publikom će biti prva retrospektiva koja je priređena na području bivše Jugoslavije. Kustoskinja izložbe i autorka teksta u katalogu je Ivana Arađan, istoričarka umetnosti.