MATURANTI MUZIČKE ŠKOLE „JOSIF MARINKOVIĆ” 2019/2023. SVEČANO SU SE OPROSTILI OD ĐAČKIH KLUPA

Jedni drugima podrška i inspiracija

Okupljeni na obali jezera, obasjani poslednjim zracima sunca, uz veseo razgovor i poziranje za zajedničke fotografije učenici Muzičke škole započeli su proslavu maturske večeri.
Nakon što su roditelji, rodbina i prijatelji zauzeli mesta, zvaničan deo programa otvorio je tradicionalni defile. Program u svečanoj sali škole započeo je dodelom diploma koju su pratili inspirativni govori direktorke i razrednih starešina. U prisustvu najmilijih maturanti su se podsetili lepih trenutaka i zajedničkih uspomena koje su stvorili u protekle četiri godine.

Direktorka Jelena Grbić poželela im je da budu uspešni i hrabri, upišu željene fakultete i budu uporni u svojim namerama. Opisujući ih kao fantastičnu generaciju, poručila im je da budu mudri i ne zaborave da je znanje najveće bogatstvo
Kako kaže, uprkos tome što je njihovo školovanje obeležila pandemija, generacija 2019/2023. bila je izuzetno angažovana i ostvarila je brojne uspehe.
– Bili su jako aktivni i uporni. Organizovali su humanitarne koncerte, učestvovali na raznim manifestacijama i imali puno uspeha na republičkim takmičenjima – objašnjava direktorka.

Grbić je posebno istakla zajedništvo maturanata. Prema njenim rečima, zahvaljujući razrednim starešinama, uprkos razlikama, bili su empatični i velika podrška jedni drugima.
Titulu đaka generacije ponela je violinistkinja Darija Čanji, učenica instrumentalnog smera. Kako kaže, školovanje će pamtiti po podršci profesora, lepom druženju i drugarima iz svih razreda.
– Nisam očekivala da ću biti đak generacije. U ovom odeljenju bila sam svega tri meseca pošto sam ubrzano napredovala i zbog toga je ovo velika čast za mene – kaže Čanji.

 

Sedamnaestogodišnja violinistkinja istakla je da su u prethodne četiri godine imali puno divnih nastupa. Izdvojila je svoj maturski koncert i nastup sa Zrenjaninskom filharmonijom koji je početkom juna održan u Kulturnom centru. Školovanje planira da nastavi na Akademiji umetnosti u Novom Sadu.

Generaciju 2019/2023. završio je 31 učenik. Maturiralo je pet đaka na smeru muzički saradnik – teoretičar, devet na smeru za dizajn zvuka i sedamnaest muzičkih izvođača – klasična muzika. Diplomu „Vuk Karadžić” zaslužilo je devet đaka. To su: Milica Buter (klavir), Anđela Zorić (flauta), Vasilija Zorić (solo pevanje), Vladimir Gabriel Lovas (klavir), Isidora Prodanović (klavir), Mihailo Prokić (trombon), Ružica Sekulin (klavir), Blanka Hajnal (solo pevanje) i Darija Čanji (violina).

J. Šormaz
Foto: Jovan Njegović DrndaK

GENERACIJA 2019/2023.
U Srednjoj muzičkoj školi „Josif Marinković” ove godine maturirao je 31 učenik. Smer muzički saradnik – teoretičar završili su: Lazar Adamov, Helena Bibić, Teodora Borbelj, Tamara Laković i Anabela Čaki. Dizajneri zvuka su: Marija Erdeljan, Veljko Kostić, Vlastimir Krstonošić, Dajana Malogajski, Slađan Marković, Anastasija Martinov, Luka Radin, Anđela Ralbovski i Luka Cigulov, a muzički izvođači (klasična muzika): Anđela Bugar (violina), Milica Buter (klavir), Milica Golić (solo pevanje), Aleksandar Žegarac (solo pevanje), Anđela Zorić (flauta), Vasilija Zorić (solo pevanje), Aleksandar Kerleta (solo pevanje), Vladimir Gabriel Lovas (klavir), Nina Lovre (harfa), Teodora Medić (gitara), Vanja Mitić (klavir), Isidora Prodanović (klavir), Mihailo Prokić (trombon), Ružica Sekulin (klavir), Nikola Stojković (klarinet), Blanka Hajnal (solo pevanje) i Darija Čanji (violina).