NAJAVE DOGAĐAJA

DEČJA RADIONICA
U subotu, 7. avgusta, na programu je radionica „Kako pametno koristiti internet” Škole računara „Nimiko”, koja pruža niz saznanja iz oblasti savremenih tehnologija prilagođenih najmlađem uzrastu. Program počinje u 10 sati na Fejsbuk strani Kulturnog centra.

FILMSKA TURNEJA
U okviru turneje dokumentarnog filma „Beldoks Eho” u četvrtak, 5. avgusta na programu je film „Otac Arsenije”. Projekcija je u velikoj sali Kulturnog centra od 20 sati. Ulaz je slobodan.

SKULPTURA I CRTEŽ
Postavka „Skulptura i crtež” Dejana Trivunca, prošlogodišnjeg dobitnika prve nagrade 15. Međunarodnog likovnog konkursa „30X30”, koji raspisuje Kulturni centar u saradnji sa autorom projekta mr Milutinom Mićićem, otvorena je do 9. avgusta, u malom salonu Narodnog muzeja. Izložba sadrži šest skulptura od kamena i 16 crteža.

45 GODINA KUD-A „PIONIR”
U Kulturnom centru će od 12. do 21. avgusta biti izložba posvećena Kulturno-umetničkom društvu „GIK Banat Pionir”, koji ove godine obeležava 45 godina postojanja. Kao vodeće kulturno-umetničko društvo uz koje stasavaju generacije mladih negujući folklornu pesmu i igru, sa velikim brojem nastupa, celovečernjih koncerata, putovanja i takmičenja, predstaviće se i nizom folklornih eksponata – narodnih nošnji, stečenim nagradama i pohvalama, kao i velikim brojem fotografija. Otvaranje je u četvrtak, 12. avgusta, u 19 časova, a moći će da se prati uživo na
FB strani Kulturnog centra.

BANATSKA BAJKA
U četvrtak, 5. avgusta, u 18 časova je blok radionica – grupa „Sovice mudrice”, u 19.30 je radionica Udruženja „Cekom” i „Persu kuvanje”. U 21 čas je projekcija filma „Kikoriki: legenda o Zlatnom zmaju”. Milica Dosković, vokalna solistkinja, sa gostima peva u petak, 6. avgusta, u 20 časova. Narednog dana, u subotu, 7. avgusta, nastupaju prof. Ivica Petrov i Đorđe Damjan „Muzika svih generacija”, u 20 časova. U nedelju, 8. avgusta, od 20 časova na programu je Ljiljana Filipović, kristaloterapeut, a u 21.30 prikazuje se akcioni film „Straton”. Muzički program „Bid bend” Gagić i prijatelji biće u ponedeljak, 9. avgusta, u 20 časova. U utorak, 10. avgusta, u 20 časova je nastup Dua „Hend mejd” (Hand made) i sledi predstavljanje Udruženja vinogradara „Sveti Martin” iz Mužlje. U sredu, 11. avgusta, u 20 časova je poetsko-umetničko veče Glorija Volf.