NAJAVE DOGAĐAJA

HORSKI FESTIVAL
Osmi Horski festival „Slobodan Bursać” biće održan 11. i 12. septembra, u amfiteatru Kulturnog centra, u dva večernja termina, sa početkom u 19 časova.
Publika će imati priliku da vidi i čuje nastupe zrenjaninskih horskih ansambala koji su
tokom pandemijske godine, uprkos izazovima, radili i vežbali. Festival će, kao i do sada, biti emitovan uživo, putem društvenih mreža. Ulaz je slobodan

IZLOŽBA
Autorska izložba arhitekte Vojislava D. Devića biće otvorena u Kulturnom centru do 15. septembra. Postavka „Prezentacija diferencija specifika kulturnih, religioznih i mirotvornih vrednosti AP Vojvodine” na više načina publici predstavlja osobitost i kulturološke vrednosti Vojvodine i srednjeg Podunavlja.

NIMIKO RADIONICA
Škola računara „Nimiko” održaće radionicu „Kako pametno koristiti Internet” u subotu, 11. septembra, sa početkom u 10 časova na Fejsbuk stranici Kulturnog centra.

CIKLUS FRANCUSKOG FILMA
U Kulturnom centru u toku septembra, prikazivaće se novi ciklus francuskog filma. Na repertoaru je pet filmskih komedija. Program se organizuje u saradnji sa Francuskim institutom u Srbiji – ogrankom u Novom Sadu. Projekcije su svake srede i četvrtka, u velikoj sali od 20 časova, ulaz je slobodan. U četvtak, 9. septembra, prikazuje se ostvarenje „Damjen želi da promeni svet”, a u sredu 15. i četvrtak 16. septembra komedija „Srećno, Alžir” (Good luck Algeria).

POZORIŠNI REPERTOAR
Na Lutkarskoj sceni Narodnog pozorišta „Toša Jovanović” u nedelju, 12. septembra, sa početkom u 18 časova, biće izvedena dečja predstava „Veliki dobroćudni džin”.
Karte po ceni od 200 dinara mogu se kupiti na biletarnici Pozorišta radnim danima (osim utorkom) i subotom od 10 do 12 časova i od 18 do 20 časova, odnosno nedeljom, sat vremena pred početak predstave ili rezervisati putem telefona 560-136.

TRAGOM KONJANIKA
U malom salonu Narodnog muzeja u četvrtak, 16. septembra sa početkom u 19 časova biće otvorena izložba pod nazivom „Tragom konjanika ratnika – 200 godina vladavine Avara”. Priređivač je Gradski muzej Bečej, a autorka je Branislava Mikić Antonić, muzejski savetnik arheolog.
Kustos izložbe je Raško Ramadanski, arheolog Gradskog muzeja Bečej, dok je nadležni u zrenjaninskom Muzeju Aleksandar Šalamon, arheolog. Izložba će biti otvorena do 8. oktobra.