NAJAVE DOGAĐAJA

DEČJA RADIONICA
Svake subote u 10 časova na Fejsbuk strani Kulturnog centra održava se dečji onlajn
program. U subotu, 18. septembra, na programu je radionica „Kako postupati sa biljkama”.

STRIPOLIS
Dvanaesti festival stripa „Stripolis” održaće se od 17. do 19. septembra u Kulturnom centru. Prvog dana, u 10 časova, na programu je otvorena radionica koju vodi gost Miloš Tomić, filmski i video umetnik iz Beograda, u maloj sali KC-a. U 19 časova je svečano otvaranje manifestacije i izložbe „Svet u oblačićima – Francuska-Srbija: Zajednička istorija kroz strip”, koju će otvoriti Stanislav Pjere, savetnik za kulturu francuske Ambasade i direktor Francuskog instituta. Crtači crtaju pred publikom i za publiku (svaki posetilac dobiće na poklon željeni crtež omiljenog strip junaka). U 19.30 časova je Cosplay, dok je u 20 sati promocija izdavačkih kuća i prodaja polovnih strip izdanja. Razgovor sa Milošem Tomićem i promocija njegovih filmova u velikoj sali je u 20.30. U subotu, 18. septembra, u 20 časova u holu KC-a je razgovor sa gostima festivala Borisom Stanićem i Danilom Miloševim Wostokom. Nakon toga gosti će crtati za publiku. U nedelju, 19. septembra, u 10 časova su projekcije animiranih i igranih filmova koji su rađeni po poznatim strip serijama.

CIKLUS FRANCUSKOG FILMA
U Kulturnom centru u toku septembra prikazuje se novi ciklus francuskog filma. Program se organizuje u saradnji sa Francuskim institutom u Srbiji – ogrankom u Novom Sadu. Projekcije su svake srede i četvrtka, u maloj sali od 20 časova, ulaz je slobodan. U četvrtak, 16. septembra, prikazuje se „Srećno, Alžir” (Good luck Algeria). U sredu, 22. i četvrtak, 23. septembra, na programu je film „Notr dam”.

FILM „TOMA”
U Kulturnom centru će se, od 19. do 25. septembra, prikazivati najnovije domaće filmsko ostvarenje „Toma”, koje su režirali Zoran Lisac i Dragan Bjelogrlić, po scenariju Nikole Pejakovića i Zorana Lisca. Projekcije će biti u velikoj sali u terminima od 18 i 21 sat. Karte se prodaju na biletarnici pre početka projekcije po ceni od 350 dinara.

TRIBINA
U ponedeljak, 20. septembra, u izložbenom salonu Kulturnog centra, u 19 časova održaće se tribina „Funkcionalna porodica”. Učesnici su Radoš Pejović, pomoćnik pokrajinskog sekretara za demografiju i brigu o porodici, Olivera Lisica, direktorka Centra za socijalni rad, i Radoslava Aralica, koordinatorka Zrenjaninskog edukativnog centra. Moderator je Đorđo Prstojević, urednik tribinskog programa.

POZORIŠNI REPERTOAR TOKOM PREDSTOJEĆEG VIKENDA
Rezervacije putem telefona
U petak, 17. septembra, na sceni Narodnog pozorišta sugrađani će moći da pogledaju predstavu „Romeo i Julija” od 20 časova. Narednog dana, u 11 časova, na Lutkarskoj sceni biće izvedena dečja predstava „Tvrdoglavo jaje”, dok je na Dramskoj u 20 časova „Tramvaj zvani želja”. U nedelju, 19. septembra, u 20 sati, jeste kabare „Đulomajor”, gostovanje Amaterskog pozorišta „Jovica Jelić” iz Banatskog Karađorđeva. Ulaz je slobodan.
Karte po ceni od 400 dinara kupuju se na biletarnici radnim danima (osim utorkom) i subotom od 10 do 12 časova i od 18 do 20 časova, odnosno nedeljom, sat vremena pred početak predstave ili rezervisati putem telefona 560-136.