NAJAVE DOGAĐAJA

Ciklus italijanskog filma
U Kulturnom centru (KC), u toku oktobra, svake srede i četvrtka u maloj sali od 20 časova na programu je ciklus „Dani italijanskog filma”. Ulaz je besplatan. Program organizuje KC u saradnji sa Italijanskim institutom za kulturu (Instituto Italiano di Cultura) u Beogradu. U sredu, 7. i četvrtak, 8. oktobra na programu je film „Dečko od zlata”/Un ragazzo d’oro (2014, 102’). Režija: Pupi Avati.

Promocija „Stripolisa”
Na 14. Novosadskom strip vikendu koji će se održati od 3. do 4. oktobra u Kulturnoj stanici „Eđšeg” (Antona Čehova br. 4) u subotu, 3. oktobra, u 16 časova predstaviće se časopis „Stripolis”. Na promociji će govoriti Branko Đukić, urednik publikacije koju objavljuje KC.

Predstava „Škola za ljubavnike”
Pozorišna komedija „Škola za ljubavnike” biće u sredu, 14. oktobra, na velikoj sceni Kulturnog centra. Predstavu o bračnim odnosima, zaljubljenosti i bračnoj monotoniji režirao je i tekst za nju napisao Bojan Stojčetović. Uloge: Milan Kalinić, Jelena Rakočević, Milan Vasić, Aleksandra Cucić i Bojan Stojčetović. Predstava počinje u 20 časova. Karte se prodaju na biletarnici Kulturnog centra po ceni od 1.200 dinara svakog radnog dana od 10 do 12 i od 18 do 20 časova. Dodatne informacije na brojeve telefona 023/566-712 i 063/562-783.

Onlajn radionice za decu
Dečji program Kultrunog centra u toku oktobra realizovaće se putem onlajn radionica svake subote od 10 časova na Fejsbuk stranici Kulturnog centra.
U subotu, 3. oktobra, predviđen je raspored radionica: Škola računara „Nimiko” – „Kako pametno koristiti internet”, Persu kutak za zdrav trenutak, Iron sportski izazov

Izložba Jugoslava Vlahovića
U Kulturnom centru postavljena je izložba Jugoslava Vlahovića „Flower power”. Pred zrenjaninskom publikom je izložena do 14. oktobra. Radno vreme salona je svakog dana od 8 do 20 časova.

Printovi „Od strip-kvadrata, do slike”
U galeriji ALUZ, koja se nalazi u prostoru Narodnog, muzeja do 17. oktobra postavljena je izložba printova Petra Meseldžije pod nazivom „Od stripa-kvadrata, do slike”. Izložba može da se pogleda svakog radnog dana od 15 do 20 časova.