NAJAVE DOGAĐAJA

DEČJA RADIONICA
U subotu, 25. septembra, od 10 časova na Fejsbuk strani Kulturnog centra održava se radionica „Priroda oko nas” – drugi deo.

FILM „TOMA”
U Kulturnom centru će se do 25. septembra prikazivati najnovije domaće filmsko ostvarenje „Toma”, koje su režirali Zoran Lisac i Dragan Bjelogrlić, po scenariju Nikole Pejakovića i Zorana Lisca. Projekcije će biti u velikoj sali u terminima od 18 i 21 sat. Karte se prodaju na biletarnici pre početka projekcije po ceni od 350 dinara.

TRIBINA
U utorak, 28. septembra, održaće se tribina „Politička propaganda u Srbiji” u izložbenom salonu Kulturnog centra sa početkom u 19 časova. Govoriće prof. dr Siniša Atlagić,  redovni profesor Fakulteta političkih nauka u Beogradu. Moderator je Đorđo Prstojević, urednik tribinskog programa.

CIKLUS FRANCUSKOG FILMA
Program organizuje Kulturni centar u saradnji sa Francuskim institutom u Srbiji – ogrankom u Novom Sadu. U četvrtak, 23. septembra, na programu je „Notr dam”, a u sredu, 29. i četvrtak, 30. septembra, film „Plej” (Play). Ulaz je besplatan.

BERZA PLOČA
U nedelju, 26. septembra, održaće se berza gramofonskih ploča (prodaja, zamena, kupovina) od 10 do 14 časova u  Kulturnom  centru. Informacije: 061/2952592.

POZORIŠTE
Na Dramskoj sceni Narodnog pozorišta „Toša Jovanović” u petak, 24. septembra, na repertoaru je „Osam žena”. Narednog dana,
25. septembra, igra predstava „Naš grad”. Početak je u 20 časova. U nedelju, 26. septembra, povodom manifestacije „Dani Srpske u Srbiji”, biće izvedena predstava „Siromašni Romeo”, takođe u 20 časova. Ulaz za ovu predstavu je besplatan.
Karte po ceni od 400 dinara za dramske (za studente, đake, penzionere i grupne posete cena je 300 dinara) i 200 za lutkarske predstave mogu se kupiti na biletarnici radnim danima (osim utorkom) i subotom od 10 do 12 časova i od 18 do 20 časova, odnosno nedeljom, sat vremena pred početak predstave ili rezervisati putem telefona 023/560-136.

KONCERT
U petak, 24. septembra, održaće se celovečernji koncert u Reformatorskoj crkvi. Nastupaju: vokalni kvartet „Vita brevis”, muška vokalna grupa „Panonika” i Branko Barnić na gitari. Početak je u 19 časova, ulaz je besplatan.