NAJAVE DOGAĐAJA

Ciklus italijanskog filma
U okviru „Dana italijanskog filma” u maloj sali Kulturnog centra u četvrtak, 15. oktobra prikazuje se film „Ćerkin prvi put”. U sredu, 21. i četvrtak 22. oktobra, na repertoaru je „Niko me neće pronaći”. Projekcije počinju u 20 časova, ulaz je besplatan.

Predstavljanje knjige
Knjiga „Milenijumske tajne Česterega”, autora Milorada Savića, biće predstavljena u Kulturnom centru u četvrtak, 15. oktobra, u 18 časova. Govoriće urednik izdanja u Društvu novinara Vojvodine Mladen Bulut, recenzenti i autor.

Izložba Dušana Todorovića
U salonu Kulturnog centra od 15. do 28. oktobra biće izložba „Vi real urbana klopka” Dušana Todorovića, u 19 časova. Više o izložbi na www.kczr.org

Izložba foto-konkursa
U petak, 16. oktobra, na Trgu slobode biće izložba fotografija foto-konkursa „Kako vidim život u vreme pandemije”, u 12 časova. Izložba sadrži 17 fotografija najuspešnijih učesnika konkursa koji je početkom avgusta raspisao KC, Savremena galerija i Foto-klub CD13.

Predstava „Ne igraj na Engleze”
U Kulturnom centru u petak, 16. oktobra, u 20 časova je predstava Amaterskog pozorišta Doma kulture Prijepolje „Ne igraj na Engleze”. Komad je rađen po tekstu Vladimira Đurđevića, a režiju potpisuje Admir Šehović. Igraju Zlatan Mustajbegović, Ekrem Lotrić i Luka Romandić. Ulaz je besplatan.

Festival romansi i evergrin šlagera
Deveti međunarodni festival rumunskih romansi i evergrin šlagera održaće se u nedelju, 18. oktobra, u 19 časova, u Kulturnom centru. Muzičke numere izvodiće Narodni orkestar Rumuna iz Vojvodine, pod dirigentskom palicom Romana Bugara. Ulaz je slobodan uz obavezno nošenje maski.

Repertoar Pozorišta „Toša Jovanović”
Na Lutkarskoj sceni u nedelju, 18. oktobra, je predstava „Ježeva kućica”, a u nedelju, 25. oktobra, „Patkica žutkica”. Početak predstava je u 18 časova. Na Dramskoj sceni u četvrtak, 15. oktobra, je premijera predstave „Osam žena”, a prva repriza je u petak, 16. oktobra. Druga repriza je u petak, 23. oktobra. Predstava „Zrenjanin” biće u subotu, 31. oktobra. Sve predstave počinju u 20 časova.