NAJAVLjENO VRAĆANjE AUTOBUSKOG STAJALIŠTA U MILETIĆEVOJ ULICI NA ZAHTEV GRAĐANA

„Pečurka“ na starom mestu za dve nedelje

Autobusko stajalište u Miletićevoj ulici kod uličnog broja 63, i pored najave nadležnih da će biti vraćeno do kraja leta, još uvek nije postavljeno. Ovo stajalište je početkom jula naprasno sklonjeno i to je izazvalo buran revolt stanovnika u ovoj ulici ali i građana koji su ga koristili dok čekaju autobus.
Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Zrenjaninu rasvetlili su krađu konstrukcije na autobuskom stajalištu u Miletićevoj ulici u Zrenjaninu i identifikovali osumnjičenog. Prema našim saznanjima, stajalište je viđeno na stovarištu u Principovoj ulici, a kako saznajemo od Igora Virijevića, načelnika Komunalne policije, inspekcijsko-nadzornih poslova i vanrednih situacija u gradu Zrenjaninu, najverovatnije da će „pečurka“ biti vraćena u naredne dve nedelje.

– Utvrđeno je ko je uklonio pečurku, i postoji dva načina za rešenje ovoga problema. Ako se bude utvrdilo gde je „iščezlo“ stajalište, ono će biti vraćeno nadležnima, odnosno firmi „Impel“ koja je zadužena za održavanje ovih gradskih „pečurki“. Potom će stajalište biti vraćeno na mesto na kom je i bilo, a račun za čitav posao oko ponovnog montiranja biće isporučen i naplaćen od onoga ko je počinio to delo. Ako ne budemo našli pečurku, inspekcija će da izda nalog da se napravi novo stajalište, u određenom roku. Ako se krivci ogluše i o taj rok i zahtev, nadležni za održavanje autobuskih stajališta će napraviti o svom trošku novu „pečurku“, pa će krivcima za demontiranje stajališta sve to biti naplaćeno- kaže za list „Zrenjanin“ načelnik Komunalne policije.

Prema rečima Igora Virijevića, u dogovoru sa nadležnima u „Impelu“, autobusko stajalište će u narednih deset dana do dve nedelje biti vraćeno na mesto na kome je i bilo, dok će komunalna policija obezbediti uslove da se čitav proces sprovede na bezbedan i siguran način, tako da će sugrađani iz Miletićeve ulice ponovo imati gde da se zaštite dok čekaju autobus.
S.Vorkapić