NAKON NEIZVESNE ZAVRŠNICE OKONČANA OVOGODIŠNJA SEZONA VETERANSKE FUDBALSKE LIGE GRADA ZRENJANINA

U finišu ŽFK Banat prvi prošao kroz cilj

Fudbalsko prvenstvo Zrenjanina za veterane, a pogotovo sama završnica, bili su vrlo uzbudljivi i neizvesni. Između četiri ekipe (Radnički, ŽFK Banat, Gradnulica i Zadrugar) borba za titulu vođena je do poslednjeg kola. Na kraju je, sasvim zasluženo, kroz cilj prvi prošao ŽFK Banat, iako je poražen od Gradnulice. Zadrugar je izgubio šansu da postane prvak lige u susretu sa Banatom zahvaljujući odličnim odbranama golmana Đorđevića.
Komisija za takmičenje je jednoglasno za najboljeg igrača proglasila igrača Radničkog Danijela Pankarićana. Prvi među golmanima je Aleksandar Palfi (Gradnulica), a golgeter lige je fudbaler Banata Dejan Mojsin (postogao je 17 golova). Ocenjeno je da je liga opravdala očekivanja, ali je zaključeno da nedostaju veteranske ekipe Proletera, Rusande, Potisja, Aradca, Banatskog Despotovca, Motela…
U prostorijama Fudbalskog saveza grada, 20. avgusta biće organizovan sastanak sa predstavnicima ekipa koje su učestvovale u ligi, a razgovaraće se o predstojećem prvenstvu. Ideja je i da se održi utakmica između ŽFK Banata i reprezentacije lige. Selektori reprezentacije su Dragan Marković (Petlić) i Rade Marković (Zadrugar).

L. Z.