NAŠ SUGRAĐANIN JOVAN POPOVIĆ O SVOJIM PRVIM FILMSKIM ULOGAMA

Posle domaćeg, usledilo i strano ostvarenje

Moja uloga u filmu „Božićni bal” je epizodna, ali je meni veoma bitna i draga. U jednoj od scena sam „jedan na jedan” sa glavnim glumcem Nikom Hendriksom – kaže Popović

Nakon što se u 52. godini otisnuo u sferu foto-modelinga i za godinu dana stekao veliki uspeh, Jovan Popović se oprobao i na filmskom platnu. Uskoro ćemo moći da ga gledamo u domaćem filmu „Svetozar Miletić”, reditelja Darka Bajića i britansko-američkom ostvarenju „Božićni bal”, koji je sniman na nekoliko lokacija u Beogradu.
– Poziv za snimanje filma dobio sam sasvim slučajno, kao što se i sve do sada dešavalo oko mog posla. Angažovala me je kasting agencije koja traži glumce i statiste. Ubrzo nakon proba, pozvan sam na snimanje, sve se desilo u par dana. Iznenađen sam da su upravo mene izabrali od velikog broja prijavljenih kandidata – priča Jovan Popović.
Prema njegovim rečima, film je zanimljiva ljubavna priča koja prati dvoje mladih, odigrava se za vreme božićnih praznika. Naziv je „Božićni bal” (The Christmas ball). Režiju potpisuje Emi Baret (Amy Barrett), a glavna uloga poverena je Niku Hendriksu (Nick Hendrix). Premijera se očekuje krajem godine.


– Moja uloga je epizodna, ali meni veoma bitna. U jednoj od scena sam „jedan na jedan” sa glavnim glumcem Nikom Hendriksom. Veoma je odgovoran, iskusan i pravi profesionalac. Dosta mi je pomogao savetima kako da odradim scenu najbolje moguće. Na kraju sam dobio čestitke od njega i rediteljke, a od ekipe gromoglasan aplauz podrške – kaže naš sagovornik.
On dodaje da nije verovao da će uopšte igrati u filmu, najmanje u stranom, pa još u američkom. Kada su ga pitali da li bi glumio u jednom takvom filmu, mislio je da je to šala.
– Odgovorio sam potvrdno, ali sa nevericom. Kad su mi javili da je moj angažman potvrdila i rediteljka, zaista sam bio u šoku, i još uvek sam – kaže Popović.
U proteklih godinu dana sarađivao je sa više od 50 fotografa, uglavnom radeći tematske fotografije na raznim lokacijama u zemlji i van nje, a snimao je i reklame.
Film „Svetozar Miletić” reditelja Darka Bajića, prati život i rad uglednog advokata i borca za prisajedinjenje Vojvodine Kraljevini Srbiji. Kako Popović kaže, to je njegova prva uloga nakon koje je poželeo da nastavi da radi na filmu. Premijera se očekuje u maju.


– Film je sniman na više lokacija u Srbiji, a ja sam bio u Beogradu i Subotici. Učestvovalo je mnogo poznatih glumaca i više od 300 statista. Velika je čast kada vam Bajić poveri bilo kakvu ulogu i poverenje.
– U nekoliko scena kadrove delim sa mladim glumcem Igorom Benčinom, a u više navrata i sa legendom našeg glumišta Žarkom Lauševićem, što mi je predstavljalo najveće zadovoljstvo – priča Jovan Popović i naglašava da ga je tema podstakla da razmišlja o tom vremenu i istoriji.

Miroslava Malbaški

Foto: Privatna arhiva