NAŠI STIPENDISTI: Najbolje što Zrenjanin ima

Gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić potpisao je danas ugovore sa 51 učenikom i 46 studenata. Oni su, zahvaljujući odličnim rezultatima tokom dosadašnjeg školovanja i studiranja, stekli uslov za dobijanje stipendija Grada Zrenjanina za školsku 2017/18. godinu, mada je bilo predviđeno 60 stipendija za srednjoškolce i 80 za studente. Visina stipendija na mesečnom nivou iznosi 5.400 dinara za učenike i 8.400 dinara za studente, a isplaćuju se u devet mesečnih rata. Bilo je podneto 119 zahteva.

stipendije4

Sredstva su obezbeđena iz budžeta Grada, a mogli su da konkurišu učenici drugog i viših razreda srednjih škola, kao i studenti druge i viših godina fakulteta, s prebivalištem u Zrenjaninu i uz stroge kriterijume koji se tiču, pre svega, postignutih rezultata i uspeha tokom školovanja, konkurisali su i učenici iz društveno osetljivih grupa.

Vi ste ono najbolje što naš grad ima, trudite se da ostanete najbolji, da završite škole koje ste planirali, bilo to u Zrenjaninu, Beogradu, Novom Sadu, ili negde u inostanstvu, ali vratite se u naš grad, da ga vi vodite, da vodite firme u našem gradu. To je cilj ne samo naš, već, nadam se i vaš i vaših roditelja, da se sa njima ne gledate preko skajpa, već svakodnevno viđate i posećujete. Naravno, da bi se sve to ostvarilo moraju postojati firme i radna mesta za vas. Mi pokušavamo to da obezbedimo i napravimo dobar ambijent. Nije to toliko loše u prethodnom periodu, jer, prošle godine otvoreno je 3.000 novih radnih mesta, a potpisali smo ugovore sa nekoliko firmi u kojima će raditi više stotina ljudi. Dogovaramo sa još nekoliko stranih investitora, optimista sam i nadam se da ćemo imati još nekoliko hiljada novih radnih mesta u našem gradu. Neko treba da vodi te fabrike i preduzeća, a to ste vi – kazao je gradonačelnik Janjić.

Učenik četvrtog ratreda Zrenjaninske gimnazije, Luka Bjelica rekao je da je prvi put konkurisao i dobio stipendiju.

Ovo je na neki način svima nama podstrek, lepo je znati da smo cenjeni i prepoznati od strane grada i države. Planiram da upišem softversko inženjerstvo u Novom Sadu i da se vratim u svoj grad – kazao je Bjelica.


M.B.

stipendije3

stipendije2

stipendije5