NASTAVLjAMO TRADICIJU – 61. IZBOR SPORTISTE GODINE LISTA „ZRENjANIN”

Glas čitalaca će presuditi

Izbor za najbolje sportiste, ekipe i trenere list „Zrenjanin” organizuje već 61 godinu, a 11. put zaredom u žiriju su naši čitaoci. Samo na osnovu njihovih glasova izabraćemo ekipe i pojedince koji će poneti laskavu titulu sportista lista „Zrenjanin” za 2016. godinu.
Podsetimo, prvi put čitaoci „Zrenjanina” izabrali su najboljeg sportistu za 2006. godinu, a to je bio plivački as Ivan Lenđer. Pre toga, sportiste godine našeg nedeljnika nisu birali čitaoci, nego žiri sastavljen od novinara ili istaknutih zrenjaninskih sportista.
Već sada je jasno da čitaocima neće biti ni malo lako da, među onima koji su lane blistali na terenima i borilištima u našoj zemlji i na međunarodnim takmičenjima, izaberu najbolje. Pri tom na listi za izbor sportiste godine nisu naše sugrađanke i sugrađani, svetski afirmisani asovi, nosioci olimpijskih, svetskih i evropskih odličja, reprezentativci čijim se uspesima ponosimo. Njihova vrhunska dostignuća davno su prevazišla lokalne i regionalne okvire, a zaslužena priznanja i nagrade stižu im od respektabilnih i prestižnih saveza i institucija.
Mi smo se potrudili da na listu uvrstimo sportiste, ekipe i ternere iz naše sredine. To su oni timovi i pojedinci koji su bili uspešni tokom protekle godine i mi im, i na ovaj način (stavljanjem na listu predloga) ukazujemo poštovanje, doprinosimo njihovoj i afirmaciji sporta kojim se bave, podstičemo ih da istraju i da budu još bolji.
U svakoj kategoriji ostavili smo i prazno polje, mogućnost da čitaoci, koji smatraju da su neki sportista, tim ili trener izostavljeni, a zaslužuju da se nađu među predloženima, sami upišu ime i glasaju za njih. Nakon završetka ankete i prebrojavanja glasova najboljima ćemo, kao i svake godine, na posebnoj svečanosti uručiti pehare, nagrade i priznanja.

PRAVILA GLASANjA
Čitaoci koji žele da glasaju treba da na predloženoj listi zaokruže redni broj ispred imena sportista, ekipa ili trenera (mogu da glasaju samo za jedno ime iz svake kategorije). U prazna polja mogu da upišu jedno ime koje nije na spisku, a žele za njega da glasaju.

B. MANDIĆ