NAZIRE SE REŠENjE PROBLEMA BAGLjAŠKIH VRTIĆA

Uskoro ograda i reflektori
Tri vrtića o kojima smo nedavno pisali – „Bambi”, „Crvenkapa” i „Bajka”, čije je dvorište neobezbeđeno i gde se uveče okupljaju narkomani, alkoholičari i psi lutalice, uskoro bi mogli da dobiju ogradu, tablu sa natpisom i ispravne reflektore, najavljuju iz Udruženja građana „Bagljaš u pokretu”.
Naime, sugrađani iz ove grupe u decembru su skupili 2.302 potpisa u peticiji kako bi se u budžet Grada uvrstile stavke sređivanja ograde, kapije i osvetljenja bagljaških vrtića. Kako razočarano podseća Milan Tatić, predstavnik „Bagljaša u pokretu”, ovaj predlog nije ušao u budžet Grada za 2018. godinu.
Ipak, deo novca za radove sada je uspela da obezbedi Predškolska ustanova.
– U ponedeljak, 22. januara je obavljen razgovor sa direktorom Predškolske ustanove Vladimirom Petroviće, nakon čega je on izdao nalog da se kupi materijal za izradu kapije i tabli, kao i sijalice za reflektore koji su popravljeni tokom zimskog raspusta. Biće postavljene i table upozorenja tako da će policija od sada moći da reaguje. Za nadogradnju ograde moramo sačekati legalizaciju koja je sada u toku i tek ćemo onda moći da uradimo projekat. Nakon toga ćemo formirati namenski fond jer nam se već javljaju ljudi iz različitih firmi koji žele da doniraju novac za radove – najavljuje Milan Tatić.
Pritom, Tatić se zahvalio svim građanima koji su potpisali peticiju za uređenje dvorišta vrtića, dodajući da je podrška bila izuzetna.
M. M.