NEZABORAVNO DRUŽENJE: Veliko srce Vanje Grbića

U petak u okviru Evropskog inkluzivnog turnira u odbojci odigran je zanimljiv revijalni meč. Snage su odmerili najbolji takmičari iz svih 11 reprezentacija koje učestvuju na turniru i ekipa odbojkašica i odbojkaša koju je predvodio jedan od najboljih odbojkaša sveta Vladimir Vanja Grbić. U tom timu igrali su Danilo Mrđa, nekadašnji reprezentativac Jugoslavije, Slađana Erić, koja je prošle godine nastupala za šampionsku ekipu Vizure, Maja Simanić i mnogi drugi. Vanja je okupio svoje drugare, odbojkaške asove i svoje nove drugare, učesnike turnira i svima priredio nezaboravan doživljaj.

– Lepo je što u Zrenjaninu organizujemo ovakvu manifestaciju, žao mi je samo što nema više publike. Jedna grupa dece sa smetnjama u razvoju boraviće u mom kampu koji počinje 18. juna. Želimo da vidimo da li postoji još nešto u analitici i metodici, što bi moglo da se primeni u radu sa njima, a zarad njihovog zdravlja i uključenja u sportske i sve društvene aktivnosti – rekao je Grbić.

Revijalnoj utakmici prisustvovao je pomoćnik gradonačelnika Zrenjanina Simo Salapura.

– Po prvi put se ovakvo takmičenje održava u Srbiji i u našem gradu. Zrenjanin krupnim koracima ide ka cilju, a to je da postane inkluzivna sredina koja pruža podršku osobama sa poteškoćama kroz razne programe, pa i kroz sport – istakao je Salapura.

Damir Petrović

Fotografije: Ivan Pančić

DSC_0087 o. DSC_0091 velikani DSC_0279 . DSC_0123 učesnici revijalne utak. obe ekipe DSC_0315 publika DSC_0349 . DSC_0157 Grbić sa ćerkama DSC_0213 odb.rep.Srbije 2