NOĆ ISTRAŽIVAČA: Rezultati foto-konkursa „Vruće boje“

Na foto-konkurs „Vruće boje“, koji je organizovan kao deo zrenjaninske „Noći istraživača”, pristigli su svetlosni zapisi 23 autora. Prebrojavanjem lajkova, dakle na osnovu glasova publike, prvo mesto pripalo je Katarini Palatinuš (učenica V razreda), koja je svoju za fotografiju „Zalazak“, nagrađena fotoaparatom. Isti naziv svom radu dala je i Lena Kočović (VII razred) kojoj je publika dodelila drugo mesto (i foto torbu), dok je treća

Ana Kočović (V razred), sa fotografijom „Jesenje boje“ (foto album)

Pri razmatranju fotografija prispelih na konkurs stručni žiri uzeo je u obzir usklađenost sa temom, originalnost i smisao za detalje i kompoziciju, dok njen tehnički kvalitet nije bodovan, s obzirom na to da učesnici, pretpostavlja se, uglavnom ne poseduju profesionalne fotoaparate. Žiri koji su činili istoričarka umetnosti Olivera Skoko, dizajner Danka Ječmenica i urednik fotografije saglasili su se da prve tri nagrade žirija dobiju:  prvu Bogdan Bogoroški (V razred), sa fotografijeom „Život“, drugu – Staša Jašin, (V razred), sa fotografijom „Zalutala papričica“ i treću, Ognjen Uzelac (VIII razred), sa fotografijom “Sjaj“.

Nagrade i plakete će biti dodeljene  pred finalno takmičenje specijalnog izdanja „SuPerSu kviza”, koji, u okviru „Noći istraživača”, počinju u 20 sati, u Velikoj sali KCZR-a.

M.B.