NOVA CRNJA: Kako iz kruga nezaposlenih?

nova crnja zaposljavanje2

Za podršku aktivnim merama politike zapošljavanja, država će izdvojiti 2,8 milijarde dinara i 550 miliona dinara za zapošljavanje osoba sa invaliditetom. To, kao i druge mere, doprineće da nezaposlenost ne bude više problem broj jedan u Srbiji kao što je to već decenijma unazad. Krajem januara istekao je rok za javni poziv lokalnim zajednicama da udruže sredstva za programe zapošljavanja, a sledeće nedelje biće raspisani javni pozivi za ovu godinu.

Ovo je danas u Novoj Crnji rekao Zoran Martinović. Direktor Nacionalne službe za zapošqavawe. On je razgovarao sa predsednikom opštine Perom Milankovim i direktorima pokrajinske službe za zapošljavanje Nebojšom Kukićem i filijale za zapošljavanje Zrenjanin Tatjanom Mijatović. Martinović je prisustvovao i dodeli serifikata polaznicima klba za traženje posla. U Srbiji ima 60 ovakvih klubov osnovanih uz podršku Evropske unije, odnosno grantu koji je Nacionalna služba za zapošljavanje dobila. U ispotavi u Novoj Crnji klub postoji od prošle godine, a od 128 polaznika, posao je dobilo njih 18.

nova crnja zaposljavanje 3

Predsednik novocrnjanske opštine Pera Milankov je napomenuo da je od 11.700 stanovnika, 1.700 bez zaposlenja. Investitori se javljaju, ali ih interesuje, kako je rekao Milnkov, na koji način država može u tome da pomogne.

Neboša Kukić je najavio da je pokrajinski Sekretarijat za privredu i turizam opredelio 156 miliona dinara za aktivne mere zapošljavanja.

M.B.