NOVA GRADSKA ODLUKA UNOSI NOVINE U TAKSI PREVOZ PUTNIKA

Parkiranje na 100 metara od stajališta
Nakon primarnog uvođenja reda u rad taksi udruženja, koje je započeto pre više od pet godina, Gradsko veće, a potom i Skupština grada Zrenjanina, izmenama i dopunama Odluke o auto taksi prevozu putnika na teritoriji Grada koriguje nepravilnosti. Poslednja u nizu takvih odluka, odnosi se na zaustavljanje i parkiranje taksi vozila.
Kako je pred zrenjaninskim odbornicima izvestio Milan Jovanov, načelnik Odeljenja inspekcija, ova izmena je definisana iz potrebe utvrđivanja da taksi- vozač koji obavlja taksi-prevoz ne može svoje vozilo da postavi u okolini stajališta.
– On svoje taksi vozilo ne sme da parkira na udaljenosti koja je manja od 100 metara od njegove najbliže spoljne ivice stajališta. Za kršenje ove odredbe propisane su i kaznene odredbe za nepoštovanje utvrđene obaveze. Navedene izmene i dopune su neophodne radi omogućavanja obavljanja neometanog saobraćaja kao i radi omogućavanja vršenja poslova nadležnog Odeljenja inspekcija Gradske uprave da procesuira prekršajne kazne u slučaju da preduzetnik, privredno društvo, odnosno drugo pravno lice postupi suprotno pravilima utvrđenih Odlukom – rekao je u svom izlaganju Milan Jovanov.
Ova Odluka je već stupila na snagu, s obzirom da je prošlo osam dana od dana objavljivanja u Službenom glasniku, tako da sada nadležni organi već postupaju prema njenim odredbama.
Kazne koje se odnose na vozače taksi vozila za nepostupanje prema važećim odrebama mogu se izreći u visini od 5 do 50 hiljada dinara.

S. V.