NOVA PONUDA EČANSKOG KAŠTELA: Vojvođanski duh u modernom stilu

Za novu sezonu, uz poštovanje svih propisa i zdravstvenih mera – kako u salonu, tako i u bašti, ozbiljno se pripremio Bajkoviti dvorac Kaštel u Ečki. Žele da iskoriste svoj najveći resurs, prelepi park od šest hektara koji će uskoro dobiti dečje igralište iz tri celine, namenjeno uzrastu od dve do deset godina. Prostiraće se na 500 kvadratnih metara. Što se restorana tiče, prema rečima Jasmine Dologušin, direktorke Kaštela, radiće prema propisima – kada budu odobrena okupljanja. Ove godine koncept rada je takav da se fokusira na letnju baštu koja će uskoro zaličiti na prostor najčuvenijih evropskih zamkova.
– Što se tiče planova za proleće i leto, svima nama su pomalo poremećeni. Dešavanja koja su trebala da se održe su otkazana, posebno svadbe. Namera nam je bila da iskoristimo prostor kojim raspolažemo, te smo odlučili da napravimo letnju kuhinju na 130 kvadratnih metara. Podrazumeva sve elemente koji će nas činiti originalnim, kao što su pušnice u kojima ćemo sami praviti svoje proizvode (slaninu, butkice, kobasice). Imaće deo i za sačeve, kotliće, ražnjeve…U sklopu kuhinje će biti i veliki, letnji šank gde će se praviti kokteli i razne vrste kafa. Želja nam je da budemo dobri domaćini ljudima koji žele da popiju vrhunsku kafu i piće bez obaveze da ručaju. Koncept cele kuhinje smo promenili, sa njom i menija, a šef će biti Branislav Sobočan, eminentni beogradski kuvar. Gledaćemo da zadržimo vojvođanski duh, ali u modernom stilu – objasnila je Jasmina Dologušin i dodala da će jedan od specijaliteta biti hrskave Sosine pitice. Neće izostati ni
ukusno meso sa roštilja, ražnja i ostala bogata ponuda menija.

Dečje igralište koje će biti završeno do 11. maja obuhvataće sve što je potrebno za zanimaciju i uživanje najmlađih. Za one od dve do sedam godina obezbeđene su klackalice, njihalice, gnezda za ljuljanje ali i kule za planinarenje od užadi. Trim staza namenjena je malo strijima, od sedam do deset godina, i oni će dodatno imati mogućnost da koriste vibrirajuće grede, stepere i mnoge druge sprave za razvijanje motoričkih spospobnosti. Treća celina je kućica edukativnog karaktera u kojoj će deca moći da crtaju i pišu. Raspored u bašti će biti malo drugačiji, sa novom garniturom.

– Igralište će biti u parku, pod drvećem, i deca neće biti izložena jakom suncu. Vikendima će biti angažovani i animatori, kako bi roditelji mogli u potpunosti da uživaju, ali i mališani. Tartan podloga koja će biti postavljena je najkvalitetnija moguća, a deca će biti apsolutno bezbedna.

Zoo vrt sa poni konjićima takođe ostaju kao deo programa – rekla je Jasmina Dologušin.

M.Malbaški

Foto: Jovan Drndak Njegović